طرز تهیه سس مایونز خانگی با 4 روش آسان و حرفه ای
به گزارش باتسک، در بین چاشنی هایی متفاوتی که برای غذا ها و سالادها وجود دارد مایونز بسیار محبوب است. این سس هم برای ساندویچ های مختلف و هم برای سالاد های گوناگون مناسب می باشد. شما می توانید برای اینکه این نوع سس ضرر کمتری داشته باشد آن را در خانه درست کنید.
اگر با ما همراه شوید با روش های آسان تهیه سس مایونز خانگی عالی در این بخش آشنا خواهید شد.
در این مطلب آمده است:
طرز تهیه سس مایونز خانگی خوشمزه
طرز تهیه سس مایونز با نشاسته ذرت
طرز تهیه سس مایونز خانگی با ماست
طرز تهیه سس مایونز با روش سنتی
نکات مهم برای درست کردن سس مایونز
طرز تهیه سس مایونز خانگی خوشمزه
مواد لازم | |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
پودر خردل | 1 قاشق چایخوری |
آبلیمو تازه | 2 قاشق غذا خوری |
سرکه | 2 قاشق غذا خوری |
شکر | 1 قاشق مربا خوری |
نمک | 1 قاشق مربا خوری |
فلفل سفید | 1 قاشق چایخوری |
روغن زیتون یا مایع آفتابگردان | 4 لیوان |
مراحل تهیه سس مایونز
1. ابتدا سفیده تخم مرغ را به خوبی از زرده جدا کنید.
2. زرده تخم مرغ را در کاسه ای بریزید و با شکر، نمک و پودر خردل به خوبی مخلوط کنید.
توجه داشته باشید که اگر مواد شما حاوی سفیده تخم مرغ باشند امکان بریدن و خراب شدن سس شما خیلی زیاد است.
3. آن قدر هم بزنید تا یکدست شوند؛ می توانید از همزن برقی یا دستگاه میکسر نیز بهره ببرید.
4. سپس باید جداگانه آبلیمو و سرکه را مخلوط نموده و نیمی از آن را آرام آرام به ترکیب تخم مرغ اضافه کنید.
5. در حین اضافه کردن، یا مدام هم بزنید یا از دستگاه روشن بهره ببرید.
6. حالا نوبت آن است که نیمی از روغن را به تدریج (قطره قطره) به سس بیافزایید.
7. هر قطره را که می ریزید به خوبی مخلوط کنید و بعد سراغ قطره بعدی بروید.
8. به طور پیوسته هم بزنید تا سس غلیظ گردد و و مایه سس خودش را بگیرد.
9. به جامانده مخلوط آبلیمو و سرکه را به سس اضافه کنید و و مجددا روغن مایع را به صورت قطره قطره بریزید.
10. برای تهیه سس باید به طور متداوم هم بزنید تا تخم مرغ نبرد و سس خودش را بگیرد.
11. حالا زمانی که مواد شما تمام شد هم زدن را متوقف نموده و فلفل سیاه را به سس اضافه کنید.
12. در این مرحله برای خوش طعم کردن سستان میتوانید یک عدد حبه سیر متوسط را رنده نموده و به مواد اضافه کنید.
13. اجازه دهید یک تا دو ساعت سس مایونز در محیط بماند.
14. در آخر سس را در ظرف در دار شیشه ای بریزید و آن را در یخچال قرار دهید.
طرز تهیه سس مایونز با نشاسته ذرت
مواد لازم | |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
آب | نصف پیمانه |
آبلیمو تازه | 2 قاشق غذا خوری |
نشاسته یا آرد ذرت | یک و یک سوم پیمانه |
سرکه | 2 قاشق غذا خوری |
شکر | 1 قاشق مربا خوری |
نمک | 1 قاشق مربا خوری |
فلفل سفید | 1 قاشق چایخوری |
روغن زیتون یا مایع آفتابگردان | 1 لیوان |
دستور تهیه سس مایونز
1) ابتدا باید مقداری آب را به همراه سرکه، نشاسته یا آرد ذرت، شکر و نمک مخلوط نموده و روی حرارت ملایم قرار دهید.
2) به خوبی و به طور مداوم هم بزنید تا به غلظت فرنی برسد.
3) سپس آن را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید ولرم گردد.
4) حالا باید سفیده تخم مرغ را از زرده جدا کنید و زرده تخم مرغ را به همراه روغن، نمک، شکر، فلفل و سس خردل داخل مخلوط کن ریخته و یک تا دو دقیقه مخلوط کنید.
5) در این مرحله ترکیب آب و نشاسته را طی 3 مرحله به مواد مخلوط کن اضافه نموده و حدود 2 الی 3دقیقه مخلوط کنید.
توجه داشته باشید که در هر مرحله مواد خیلی به آرامی اضافه گردد در غیر اینصورت می بُرد.
6) می توانید پودر آویشن نیز در صورت دلخواه اضافه کنید.
7) در آخر سس را در شیشه بریزید، درب آن را ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه سس مایونز خانگی با ماست
مواد لازم | |
ماست چکیده | 2 قاشق غذاخوری |
رنده پوست پرتقال یا لیمو | 1 قاشق مربا خوری |
سیر له شده | 1 حبه |
آویشن، جعفری و ترخون ساطوری شده | 2 قاشق غذا خوری |
سس کچاپ و تند | 1 قاشق مربا خوری |
پودر پاپریکا | به میزان دلخواه |
پودر چیلی | به میزان دلخواه |
نمک | 1 قاشق مربا خوری |
فلفل سفید | 1 قاشق چایخوری |
روغن زیتون یا مایع آفتابگردان | 4 لیوان |
مراحل تهیه سس مایونز
1- ابتدا یک کاسه برداشته و ماست و سس کچاپ را در آن بریزید.
2- سپس پوست یک لیمو یا پرتقال را رنده نموده و به آن اضافه کنید.
3- پودر پاپریکا به مواد فوق اضافه نموده و مقداری سس تند، پودر چیلی، نمک و فلفل سیاه بیفزایید.
4- می توانید اگر می خواهید سیر له شده نیز در این ترکیب بریزید.
5- مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شوند و به شکل سس درآیند.
6- برای اینکه این سس جذاب تر گردد آویشن، جعفری و ترخون ساطوری را به آن اضافه کنید.
7- در آخر روغن زیتون و کمی نمک و فلفل به سس بیفزایید.
8- مواد را به خوبی ترکیب کنید تا سس غلیظ گردد.
طرز تهیه سس مایونز با روش سنتی
مواد لازم | |
ارده | یک قاشق غذاخوری |
نخود پخته شده | نصف پیمانه |
آبلیمو تازه | یک پیمانه |
سیر رنده شده | یک حبه |
نمک | 1 قاشق مربا خوری |
فلفل سفید یا قرمز | 1 قاشق چایخوری |
روغن زیتون یا مایع آفتابگردان | 1 لیوان |
دستور تهیه سس مایونز
1. ابتدا باید ارده را با سیر و آب لیمو مخلوط کنید تا یکدست شوند.
میتوانید درصورت تمایل تنها یک عدد تخم مرغ به این ترکیب اضافه کنید.
2. سپس نخود پخته شده را به آن اضافه کنید و دوباره حسابی هم بزنید یا از مخلوط کن بهره ببرید.
3. حالا به این ترکیب فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید.
4. حالا نوبت آن است که روغن را به تدریج به سس بیافزایید.
5. زمانی که مواد حالت غلظت به خود گرفت، سس شما آماده شده است.
نکات مهم برای درست کردن سس مایونز
- توجه داشته باشید که این سس مواد نگه دارنده ندارد و فاسد می گردد پس مدت نگهداری سس مایونز خانگی یک هفته است.
- اضافه کردن یکباره روغن یا سرکه می تواند باعث بریده شدن سس گردد پس با احتیاط و زمان هم زدن آن ها را اضافه کنید.
- اگر رنگ سس شما مایل به زرد باشد به دلیل خوب مخلوط نکردن زرده تخم مرغ است.
- انواع ادویه و سبزیجات را می توان در مرحله آخر به سس اضافه کرد و سس هایی با طعم های خاص متفاوت تهیه کرد.
کلام آخر
در این مطلب روش هایی برای تهیه سس مایونز خانگی خوش طعم و عالی را به شما آموزش دادیم که امیدواریم مورد استفاده شما قرار گیرد. توجه داشته باشید که سس مایونز از جمله سس های پرکالری است که بهتر است در مصرف آن احتیاط کرد.
در صورتی که به درست کردن محصولات خانگی علاقمند هستید، پیشنهاد می کنیم طرز تهیه رب گوجه خانگی خوشرنگ و غلیظ با 2 روش ساده را نیز در انگیزه دنبال کنید.
منبع: مجله انگیزهبه "طرز تهیه سس مایونز خانگی با 4 روش آسان و حرفه ای" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سس مایونز خانگی با 4 روش آسان و حرفه ای"
سهیلا 31 اردیبهشت 1400
کسی که بدش میاد از تخم مرغ خام میشه در آخر سس ها کمی سس آماده رو روی حرارت گاز با به روش بن ماری بزاره