ممنوعه های آبریزش بینی!

گاهی اوقات به نظر می رسد که یک جعبه دستمال کاغذی نیز برای مقابله با آبریزش بینی و احتقان سینوس ها کافی نیست. آبریزش بینی یکی از علائم ناخوشایند در فصل آنفلوآنزا و سرماخوردگی است. این شرایط می تواند به واسطه آلرژی های فصلی آزاردهنده نیز رخ دهد.

ممنوعه های آبریزش بینی!

به گزارش خبرنگاران، عصر ایران به نقل از دیلی میل نوشت: در شرایطی که بعضی مواد غذایی می توانند به پیشگیری از بیماری و عفونت یاری نمایند، مصرف بعضی مواد غذایی دیگر در زمان بیماری ایده خوبی نیست. بعضی مواد غذایی می توانند موجب فراوری مخاط بیشتر در بدن شده و شرایط را وخیم تر سازند. بعضی مواد غذایی دیگر التهاب زا بوده و می توانند احتقان بینی و تنفس را دشوارتر نمایند. اگر با آبریزش بینی روبرو هستید بهتر است از مصرف مواد غذایی که در ادامه به آنها اشاره شده است، پرهیز کنید.

الکل

قند و الکل هر دو موجب کم آبی بدن و التهاب می شوند و مقابله با آبریزش بینی را دشوارتر می نمایند. تأمین آب مورد احتیاج بدن یکی از بهترین اقداماتی است که می توانید برای کنترل علائم سرماخوردگی انجام دهید.

موز

اگر بی حوصله و کم انرژی هستید، مصرف یک موز می تواند به واقع شرایط شما را تغییر دهد اما اگر با احتقان روبرو هستید شاید بهتر باشد از مصرف این میوه تا زمان حصول بهبودی پرهیز کنید. موز می تواند موجب یک واکنش هیستامینی گردد که فراوری مخاط در بدن را افزایش می دهد.

پنیر

پنیر یک محصول لبنی است و زمانی که با آبریزش و احتقان بینی روبرو هستید، بهتر است از مصرف آن پرهیز کنید. محصولات لبنی دارای کازئین هستند که یک عامل افزایش فراوری مخاط محسوب می گردد. این ماده از بافتی چسب مانند و خواص فراوری هیستامین برخوردار است که شرایط را برای فراوری مخاط بیشتر در بدن هموار می نماید.

قهوه

قهوه و دیگر نوشیدنی های مبتنی بر قهوه می توانند موجب کم آبی بدن انسان شوند. زمانی که بیماری هستید، تأمین آب مورد احتیاج بدن از بخش های مهم روند بهبودی محسوب می گردد. کم آبی بدن می تواند موجب تشدید علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا شده و دوره بیماری را طولانی تر کند.

بستنی

بستنی حاوی شیر و قند فراوان است که هر دو آنها می توانند آبریزش و احتقان بینی را تحریک نمایند. اگر جایگزین های بدون شیر را انتخاب کنید، ممکن است شدت تحریک کمتر باشد، اما قند موجود در بستنی همچنان التهاب زا خواهد بود.

شیر

چه به عدم تحمل لاکتوز مبتلا باشید و چه نباشید، احتقان و مصرف یک لیوان شیر ترکیب خوبی محسوب نمی شوند. همان گونه که پیش تر نیز اشاره شد، محصولات لبنی حاوی کازئین هستند که موجب افزایش فراوری مخاط در بدن می گردد. کازئین فراوری و غلظت مخاط را افزایش می دهد. مصرف جایگزین هایی مانند شیر بادام را مد نظر قرار دهید.

مونوسدیم گلوتامات

حتی اگر مطلع نباشید، این احتمال وجود دارد که به مونوسدیم گلوتامات آلرژی داشته یا توانایی تحمل آن را نداشته باشید. آلرژی به این ماده موجب یک واکنش هیستامینی شده و تورم غشاهای فراورینماینده مخاط را در پی دارد. برای دفع محرک، بدن مخاط بیشتری فراوری می نماید و سینوس ها هرچه بیشتر متورم می شوند.

پیتزا

زمانی که با آبریزش بینی روبرو هستید، پیتزا غذای خوبی برای شما محسوب نمی گردد. لبنیات و گوجه فرنگی دو ماده اصلی در این غذای سرشار از کربوهیدرات محسوب می شوند که هر دو آنها افزایش فراوری مخاط و احتقان را در پی دارند. همچنین، پیتزا ممکن است حاوی قندهای تصفیه شده باشد که این مواد نیز موجب تشدید علائم می شوند.

گوشت قرمز

بسیاری از انواع گوشت قرمز، به ویژه انواع سرشار از چربی، می توانند موجب افزایش فراوری مخاط در بدن شوند. به همین دلیل، استفاده از گوشت های بدون چربی یا منابع پروتئین غیر گوشتی توصیه شده است.

قندهای تصفیه شده

در شرایطی که مصرف قندهای طبیعی، مانند آن چه در میوه ها وجود دارند، مشکل آفرین نیست، اما قندهای تصفیه شده از منابعی مانند نوشابه، آبنبات و دیگر محصولات فرآوری شده گزینه های ایده آلی محسوب نمی شوند. این قندها می توانند موجب التهاب در بدن شوند که فعالیت سیستم ایمنی را تحت تأثیر قرار داده و موجب انباشت مخاط در حفره های سینوس می گردد.

غذاهای شور

رعایت حد اعتدال در مصرف نمک برای سلامت انسان لازم است و می تواند به هیدراته نگه داشتن بدن یاری کند. اما سدیم بیش از حد در جریان خون می تواند میزان آب در مسیرهای هوایی ریه ها را کاهش داده و مخاط در دستگاه تنفسی غلیظ تر گردد. پرهیز از سیب زمینی سرخ شده و دیگر غذاهای شور ایده خوبی است اما به خاطر داشته باشید که بعضی غذاهایی که به طور منظم مصرف می کنید می توانند حاوی میزان نمکی بیش از تصور شما باشند.

نوشابه های گازدار

در زمان ابتلاء به سرماخوردگی و آنفلوآنزا بهتر است به جای نوشابه های گازدار مصرف چای را مد نظر قرار دهید. نوشابه های گازدار حاوی شکر فراوان و ترکیبی از مواد شیمیایی دیگر هستند. قندهای تصفیه شده و دیگر مواد افزودنی مصنوعی در یک نوشابه گازدار می توانند به افزایش رشد باکتری های مضر و سطح التهاب در بدن یاری نمایند. این شرایط سیستم ایمنی را به فراوری مخاط بیشتر برای دفع مواد زائد وادار می نماید. به جای نوشابه های گازدار مصرف مایعات مفید دیگر مانند آب و دمنوش های گیاهی را مد نظر قرار دهید.

محصولات سویا

سویا یکی از رایج ترین مواد مورد استفاده در غذاهای فرآوری شده است و این ماده غذایی می تواند موجب آلرژی های غذایی گردد. یک آلرژی غذایی می تواند موجب بروز کهیر، تورم و افزایش فراوری مخاط و احتقان بینی گردد.

گوجه فرنگی

اگرچه گوجه فرنگی حاوی ترکیبات مفید ضد سرطان است، اما بهتر است در زمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا از مصرف آن پرهیز کنید. این ماده غذایی می تواند موجب فراوری هیستامین در بدن گردد که شرایط آلرژی ها را وخیم تر می سازد. هیستامین حفره های بینی را به منظور مقابله با آلرژن ها برای فراوری مخاط بیشتر تحریک می نماید.

ماست

ماست سرشار از پروتئین و پروبیوتیک هاست اما حاوی کازئین نیز است که این ترکیب موجود در شیر می تواند احتقان و آبریزش بینی را تشدید کند. اگر بیمار هستید و با احتقان روبرو نیستید، می توانید مقداری ماست مصرف کنید زیرا پروبیوتیک های موجود در ماست برای فصل آنفلوآنزا مفید هستند. در غیر این صورت حداقل طی دوره بیماری بهتر است مصرف جایگزین هایی مانند پودینگ چیا یا گزینه های دیگر را مد نظر قرار دهید.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: بروزرسانی: 7 تیر 1398 شناسه مطلب: 464

به "ممنوعه های آبریزش بینی!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ممنوعه های آبریزش بینی!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید