معروف ترین خوراکی قم فقط سوهان نیست ، آش قنبید را دست کم نگیرید!
به گزارش باتسک، یکی از معروف ترین آش های زمستانی قمی ها آش کلم قمری یا به قول خودشان قنبید است.
خبرنگاران، کلم قمری یا به قول برخی ها کلم سنگی یکی از انواع کلم است که ظاهری شبیه به چغندر دارد و تقریبا به همان سختی است.
1. پیازها را پوست کنده و ریز خرد نموده و برنج را هم در آب خیس کنید. کلم قمری ها را هم پوست کنده و به صورت مربع های میانه برش بزنید.
2. داخل قابلمه اندازهی روغن بریزید و بعد از داغ شدن، پیازها را در آن تفت دهید. وقتی پیاز کمی نرم شد، کلم قمری ها را اضافه نموده و پنج - شش دقیقه تفت دهید.
3. هنگام تفت دادن، زردچوبه و نمک و فلفل را هم اضافه کنید. بعد قلم گوسفند، برنج آبکش شده و آب گوشت را به مخلوط پیاز و کلم اضافه کنید. البته در صورت احتیاج اندازهی هم آب جوشیده به مواد بیفزایید. آش را مرتب روی حرارت هم بزنید تا خوب جا بیفتد و ته نگیرد.
4. می گویند قمی ها این آش را با سرکه و سیر یا ترشی مصرف می نمایند.
مواد لازم (برای چهار تا پنج نفر)
یک کیلوگرم کلم قمری
2 عدد پیاز درشت
2 /1 دو پیمانه برنج
2 عدد قلم گوسفند
به اندازه لازم آب گوشت
به اندازه لازم نمک، فلفل و زردچوبه
به اندازه لازم روغن (برای سرخ کردن)
فوت و فن
هنگام کشیدن آش در کاسه مورد نظر قلم های آش را خارج کنید.
منبع: همشهری آنلاین