طرز تهیه سالاد گرجی با گردو
به گزارش باتسک، سالاد گرجی با سس گردو یکی از ساده ترین و در عین حال خوش طعم ترین سالادهای سنتی قفقاز است که طعم های تازه سبزیجات را با سس گردویی خوش عطر ترکیب می نماید. این سالاد برخلاف ظاهر ساده اش، بافتی دلچسب و طعمی عمیق دارد و با استفاده از مواد اولیه در دسترس مثل گوجه فرنگی، خیار، پیاز و گردو، به راحتی آماده می گردد. ترکیب این سالاد با فلفل تند و سبزی های معطر، آن را به یک پیش غذای عالی یا همراه بی نقص در کنار بسیاری از غذاها تبدیل می نماید. در ادامه این مطلب مرحله به مرحله با طرز تهیه سالاد گرجی با گردو آشنا می شوید. اگر به سالاد گیاهی و سالم علاقه دارید می توانید طرز تهیه سالاد سبزیجات با پنیر و طرز تهیه سالاد لوبیا قرمز را مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه سالاد گرجی
- گوجه فرنگی 4 عدد میانه
- خیار 4 عدد
- پیاز بنفش 1 عدد کوچک
- گشنیز خرد شده 1 قاشق سوپ خوری
- فلفل سبز خرد شده 1 عدد
مواد لازم برای تهیه سس گردو
- گردوی خرد شده 50 گرم
- سیر رنده شده 2 حبه
- سرکه سفید 2 قاشق سوپ خوری
- روغن زیتون 1/4 پیمانه
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه سالاد گرجی با گردو
1. تهیه سس گردو
اولین کاری که باید انجام بدهید، تهیه سس گردو است. این سس شبیه به خمیر گردویی است که برای تهیه غذای گرجی بادریجانی نیگوزیت استفاده می گردد. گردوها را تا حدی آسیاب کنید که بافتی شبیه شن مرطوب و درشت پیدا نمایند. این کار را می توانید خیلی سریع با غذاساز یا هاون دستی انجام بدهید؛ حتی می توانید با چاقو گردوها را خیلی ریز خرد کنید. گردوی آسیاب شده را داخل یک کاسه کوچک بریزید و با رنده ریز، سیرها را رنده کنید. بعلاوه شما می توانید سیر را به همراه گردو در غذاساز آسیاب کنید.
حالا فقط کافی است سرکه سفید، روغن زیتون، نمک و فلفل را به سایر مواد اضافه کنید؛ مواد را خوب هم بزنید، مزه کنید و در صورت احتیاج، به دلخواه کمی نمک و فلفل اضافه کنید.
2. خرد و مخلوط کردن مواد سالاد
اول از همه، گوجه فرنگی ها را قاچ کنید؛ سعی کنید برای این سالاد از برترین گوجه های موجود در بازار بهره ببرید، چون یکی از اجزای اصلی سالاد گرجی هستند. گوجه ها را داخل یک کاسه بزرگ بریزید. حالا خیارها را به میزان های میانه خرد کنید؛ لازم نیست خیارها را خیلی ریز خرد کنید. در این سالاد، معمولا همه مواد به شکل درشت استفاده می شوند.
بعد، پیاز بنفش را خیلی نازک ورقه ورقه کنید؛ پیاز را از بالا به پایین برش بزنید تا لایه ها راحت تر از هم جدا شوند. برای این کار، ته پیاز را با یک برش v شکل جدا کنید؛ حالا پیاز را هم به کاسه گوجه و خیار اضافه کنید. در آخرین قدم از این مرحله، سبزی گشنیز و فلفل سبز را به صورت ریز خرد کنید.
3. سرو سالاد
در آخر، سس گردویی را روی گوجه ، خیار، پیاز و سبزی خردشده بریزید و همه مواد را به آرامی با هم مخلوط کنید. برای تزیین، مثل گرجی ها، فلفل سبز تند را خرد و با آن سالاد را تزئین کنید. سالاد را بلافاصله سرو کنید تا مواد تازه و ترد بمانند و از طعم بی نظیرش در کنار هر غذایی لذت ببرید.
نکات تکمیلی برای تهیه سالاد گرجی با گردو
در این مطلب از خبرنگاران طرز تهیه سالاد گرجی با گردو را ملاحظه کردید؛ این سالاد با درسینگ گردوی منحصر به فرد، پیش غذایی رایج و لذیذ است که به آسانی تهیه می گردد:
خرد کردن فلفل سبز تند با سایر مواد سالاد
اگر طعم تند را دوست دارید، فلفل سبز تند را به جای اینکه آن را روی سالاد بگذارید، بعد از خرد کردن، همراه با بقیه مواد داخل کاسه بریزید و همه چیز را خوب با هم مخلوط کنید تا تندی فلفل به سایر مواد سالاد منتقل گردد. این کار طعم سالاد را قوی تر، زنده تر و دلچسب تر می نماید.
خیسادن گردو یا استفاده از گردو بو داده شده
گردو نقش اصلی در درسینگ این سالاد را دارد. بنابراین کیفیت و آماده سازی آن بسیار مهم است. اگر گردو را بدون آماده سازی بهره ببرید، ممکن است طعم آن کمی تلخ یا خام باشد. برای گرفتن طعم تلخی و افزایش عطر آن، قبل از استفاده گردو را بو بدهد یا در آب بخیسانید.
ترکیب مواد سالاد گرجی درست پیش از سرو آن
برای اینکه سالاد گرجی خوش طعم و تازه بماند، از مواد اولیه باکیفیت و برش های درشت بهره ببرید. گوجه فرنگی، خیار، پیاز و سبزی ها را از قبل خرد کنید و در یخچال نگه دارید، اما درسینگ گردو را درست قبل از سرو روی سالاد بریزید و به آرامی هم بزنید تا بافت سالاد شل نگردد. فلفل سبز تند را هم به میزان دلخواه خرد نموده و همان لحظه به سالاد اضافه کنید تا طعم تند و تازگی آن حفظ گردد.
منبع: کتاب کاله