طبع هل، مصلحات و خواص آن از نظر طب سنتی

به گزارش باتسک، هل از ادویه های معطر و پر هوادار است که ایرانیان از قدیم تا به حال از آن در پخت بسیاری از غذاها و دسرها استفاده می نمایند. جدا از خواص فوق العاده هل، طبع هل و عطر خوشایندش آن را محبوب تر می نماید.

طبع هل، مصلحات و خواص آن از نظر طب سنتی

در این مقاله ابتدا طبع هل از نظر طب سنتی را بیان می کنیم و سپس خواص شگفت انگیزش را برای شما عزیزان توضیح می دهیم.

طبع هل سرد است یا گرم؟

طبع هل از نظر طب سنتی گرم و خشک است و مصلح آن کتیرا معرفی شده است.

مزاجانواع مصلحات
گرم و خشککتیرا

خواص شگفت انگیز هل

1. کنترل فشار خون

هل برای افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند بسیار مفید است. این ادویه به علت تاثیر دیورتیک، فشار خون را کاهش می دهد. به این معنی که می تواند آب ایجاد شده در اطراف قلب شما را به وسیله ادرار کاهش دهد.

2. جوان بمانید!

گیاه هل منبعی سرشار از آنتی اکسیدان است. رادیکال های آزاد ایجاد شده روی پوست شرایط را برای جذب اسیدهای آمینه محیطی و پیری زودرس فراهم می نمایند؛ بعلاوه از پوست در برابر این رادیکال های آزاد محافظت می نماید.

3. سرشار از ترکیبات ضد سرطان

ترکیبات موجود در هل با سلول های سرطانی مبارزه می نماید. طبق مطالعات اجرا شده پودر هل می تواند فعالیت آنزیم های خاصی را که به مبارزه با سرطان یاری می نمایند، افزایش دهد. بعلاوه این ادویه توانایی افزایش قدرت سلول های کشنده تومورها را دارد.

4. کاهش التهابات مزمن در بدن

هل سرشار از ترکیباتی است که التهابات را از بین می برد. التهاب هنگامی رخ می دهد که بدن شما نسبت به یک عامل خارجی واکنش نشان دهد. التهابات طولانی مدت بدون درمان می تواند منجر به بیماری های مزمن گردد. اما آنتی اکسیدان ها در هل از سلول ها در برابر آسیب های محیطی و ایجاد التهاب محافظت می نمایند.

5. از شر بوی بد دهان خلاص شوید!

استفاده دائم از هل در حد متعادل برای درمان بوی دهان و بهبود سلامت دهان و دندان مفید است. به همین علت تولیدنمایندگان از این ادویه در محصولات مختلف مانند انواع آدامس های عطری استفاده می نمایند. هل با باکتری های دهانی مبارزه نموده و اکسیژن تازه به ریه ها می رساند.

6. هضم بهتر غذا

هزاران سال است که هل برای یاری به هضم غذا مورد استفاده قرار می گیرد. بعلاوه هل برای برطرف مسائل گوارشی مانند ناراحتی های معده و حالت تهوع مفید است.

7. برطرف عفونت ها

هل به علت داشتن اثرات ضدباکتریایی، عفونت ها را درمان می نماید. تحقیقات نشان می دهد که عصاره هل و روغن های دارای هل، ترکیباتی دارند که با انواع باکتری ها مبارزه می نمایند.

8. درمان آسم با خاصیت ضد التهابی

ترکیبات موجود در هل به افزایش جریان هوا در ریه های شما و بهبود تنگی نفس یاری می نماید. بعلاوه به علت خاصیت ضدالتهابی که دارد می تواند رگ های تنفسی را آرام تر نموده و به نفس کشیدن افراد مبتلا به آسم و بیماری های ریوی یاری کند.

9. چای هل، دشمن قند خون!

مصرف هل در چایی، علاوه بر داشتن خواص کاربردی گفته شده، مقدار قند خون را هم کاهش می دهد. این خاصیت برای افراد مبتلا به دیابت یک مزیت محسوب می گردد، اما دقت داشته باشید استفاده بیش از حد آن، به خصوص برای افراد معمولی توصیه نمی گردد؛ زیرا با کاهش قند خون فرد دچار افت فشار می گردد و این مسئله می تواند خطرناک باشد.

10. محافظت از کبد

عصاره هل آنزیم های کبدی، تری گلیسیرید و کلسترول بالا را کاهش می دهد. بعلاوه از عظیم شدن کبد و خطر ابتلا به کبد چرب جلوگیری می نماید.

11. هل یک آرام بخش قوی

بر اساس مطالعات اجرا شده، استفاده دائم از هل علائم استرس و اضطراب را از بین می برد. زمانی که مقدار آنتی اکسیدان های خون کاهش پیدا می نمایند، اضطراب و سایر اختلالات خلق و خویی برای فرد ایجاد می گردد. هل به علت داشتن آنتی اکسیدان فراوان در کاهش این عوارض، نقش موثری دارد.

12. کنترل سندرم متابولیک بدن

هل می تواند به بعضی از جنبه های سندرم متابولیک یاری کند. در واقع سندرم متابولیک گروهی از شرایط سلامتی بدن است که می تواند منجر به بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 گردد. از جمله این شرایط می توان به موارد زیر اشار کرد:

  • قند خون بالا
  • چاقی
  • فشار خون
  • تری گلیسیرید بالا
  • کلسترول بالا
  • سطح پایین کلسترول مفید برای بدن

چه افرادی نمی توانند از هل استفاده نمایند؟

  • بچه ها زیر دو سال
  • زنانی که باردار هستند یا شیر می دهند

سخن آخر

رایج ترین مصارف از هل، استفاده از آن در پخت انواع شیرینی و انواع دمنوش هاست. طبع هل به گونه ای است که تقریبا با همه سلیقه ها و مزاج ها سازگاری دارد. همانطور که در متن هم به آن اشاره شد، استفاده از هل در حد متعادل همه خواص دارویی آن را برای بدن ما به ارمغان می آورد. اما استفاده بیش از مقدار از این دانه معطر، می تواند عوارض جانبی مانند افت فشار داشته باشد.

در پایین همین صفحه، برای ما بنویسید چقدر از هل استفاده می کنید و چه اثراتی برای شما داشته است؟ بعلاوه شما می توانید با طبع گیاهان دارویی دیگر هم مانند طبع آویشن، طبع انیسون و طبع بابونه هم در خبرنگاران آشنا شوید.

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 31 تیر 1400 بروزرسانی: 31 تیر 1400 گردآورنده: batask.ir شناسه مطلب: 2316

به "طبع هل، مصلحات و خواص آن از نظر طب سنتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طبع هل، مصلحات و خواص آن از نظر طب سنتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید