کسب عنوان فناور برگزیده کشور از طریق شرکت مستقر در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی
به گزارش باتسک، خبرگزاری خبرنگاران-علی فرهادی مدیر عامل شرکت نوآوران زیست گستر ارگ مستقر در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی به عنوان فناور کشور برگزیده کشور معرفی شد.
به گزارش خبرنگار ما در تبریز؛ وی با همراهی محققان شرکت نوآوران زیست گستر ارگ با تولید رزین های کروماتوگرافی برای تخلیص واکسن و داروهای بیوتکنولوژی ،توانسته نیاز استراتژیک کشور در حوزه سلامت را مرتفع کند.
مهم ترین مرحله جداسازی و خالص سازی داروهای نوترکیب مرحله جداسازی و خالص سازی این داروها است که با رزین های تولید شده از طریق این شرکت این امکان فراهم شده است.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری در این آیین گفت: تحقیقات بنیادی برای فتح مرزهای دانش و پایه گذاری پیشرفت های آینده در علم و فناوری ضروری است و چه بسا تحقیقات کنونی چند دهه دیگر به پیشرفت های شگرفی در زمینه فناوری منجر شود.
دکتر زلفی گل با تاکید بر اهمیت کاربردی کردن پژوهش ها و استفاده از ظرفیت های علمی برای رفع نیازهای کشور گفت: وزارت علوم به این امر اهتمام جدی دارد و به همین علت نظام نیازها و ایده ها با عنوان نان را طرح ریزی کرده است و با حمایت هیئت دولت به صندوق پژوهش و فناوری زیر مجموعه شورای عتف که سال ها پیش تصویب شده بود از طریق ریس جمهور ابلاغ شد و در لایحه بودجه نیز برای آن اعتبار پیش بینی شد. اما توجه به نیاز به تحقیقات کاربردی نباید ما را از ارزش و اهمیت و ضرورت تحقیقات بنیادی غافل کند.
وزیر علوم تاکید گفت: امروز دانشمندان و اعضای هیئت علمی داریم که مقالات، مجلات و کتاب های آنها از طریق انتشارات بین المللی در دنیا چاپ، منتشر و مورد استناد دانشمندان دنیا قرار می گیرد. یا اعضای هیئت علمی داریم که مقالات آنها تا 100 هزار مورد ارجاع و استناد قرار گرفته است و تبلیغ و نشان دادن این چهره های علمی در برنامه های صدا و سیما و ساختن مستند از زندگی و فعالیت علمی آنها یک ضرورت و یک کار با ارزش فرهنگی است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: اگر دانشگاه های علوم پزشکی و دانشگاه های وزارت علوم با هم تجمیع شوند و جایگاه های بالاتری در سطح دنیا کسب کنیم، قطعاً دانشجویان بین المللی بیشتری راغب به تحصیل در کشور ایران می شوند و تعداد دانشجویان بین المللی از تعداد 100 هزار دانشجوی فعلی بسیار فراتر خواهد رفت.
دکتر زلفی گل خطاب به برگزیدگان هفته پژوهش و فناوری سال 1400 گفت: نخبگان برتری که امروز از آنها تجلیل می شود بدانند که موفقیت آنها حاصل پشتیبانی مسئولان استانی و مسئولان دانشگاهی، مدیران، اعضای هیئت علمی و دیگر کارکنان دانشگاه ها و حتی اعضای خانواده آنها است و و این نخبگان برگزیده با الگودهی به جوانان، حمایت از آنان، حمایت از اعضای هیئت علمی جوان و انجام کارهای تیمی، نقش مهم خود را در ترویج فرهنگ علم و فناوری در کشور ایفا می کنند.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور هم ایجاد معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم را اقدامی مطلوب و پیشتازانه توصیف کرد و گفت: پارک های علم و فناوری نیازمند حمایت بیشتری هستند.
دکتر ستاری ضرورت ایجاد ارتباط با صنعت و بازار را در تعامل دانست و تاکید کرد: در این راستا ما به اکوسیستم و نظام نوآوری نیاز داریم که این اکوسیستم در کشور راه اندازی شده است.
وی ایجاد حدود 50 پارک علم و فناوری، بیش از 6 هزار شرکت دانش بنیان، 10 هزار استارت آپ و 300 تا 400 شتابدهنده تخصصی بخش خصوصی را از جمله این زیرساخت ها دانست و اضافه نمود: پارک های فناوری جایی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی هستند و در حال حاضر نسبت سرمایه گذاری بخش دولتی به خصوصی 10 تا 8 به یک است .
منبع: خبرگزاری آریا