کدام ماهی ها خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهند؟
به گزارش باتسک، به نقل از هلث، نتایج تحقیق اخیر نشان داد که گنجاندن ماهی های کوچک در رژیم غذایی خطر مرگ ناشی از همه علل را کاهش می دهد.
گروهی از محققان ژاپنی فواید بالقوه افزایش زندگی را با خوردن ماهی های کوچک که به طور کامل مصرف می شوند، به ویژه در میان زنان کشف کردند.
نتایچ پژوهش های قبلی اثر محافظتی مصرف ماهی بر پیامدهای سلامتی، ازجمله خطرات مرگ ومیر را نشان دادند با این حال، تحقیقات کمی بر روی تاثیر مصرف ماهی های کوچک به طور خاص و پیامدهای سلامتی آن تمرکز نموده اند.
پژوهشگران عادات غذایی 80هزار و 802 شرکت نماینده در ژاپن را ارزیابی کرد که از این تعداد 34هزار و 555 شرکت نماینده مرد و 46هزار و 247 زن بودند. تمامی شرکت نمایندگان بین 35 تا 69 سال سن داشتند.
پژوهشگران با استفاده از پرسشنامه بسامد مصرف خوراک در آغاز پژوهش، فراوانی مصرف ماهی های کوچک در میان شرکت نمایندگان را تخمین زدند، سپس این افراد به طور میانه 9 سال پیگیری شدند. در این مدت 2482 مورد مرگ ومیر رخ داد که 60 درصد آنها مربوط به سرطان بود.
محققان متوجه شدند، در میان زنانی که به طور معمول ماهی های کوچک مصرف می کردند، کاهش قابل توجهی در مرگ ومیر ناشی از سرطان و همه علل وجود داشت. این رابطه حتی پس از تعدیل سایر عوامل موثر بر مرگ ومیر از جمله سن شرکت نمایندگان، عادات استعمال سیگار و مصرف الکل، شاخص توده بدنی و دریافت مواد مغذی و غذاها ادامه داشت.
زنانی که یک تا سه بار در ماه، یک تا 2 بار در هفته، یا سه بار یا بیشتر در هفته ماهی کوچک مصرف کردند، 0.68، 0.72، و 0.69 برابر خطر مرگ ومیر ناشی از همه علل و 0.72، 0.71 و 0.64 خطر مرگ ومیر ناشی از سرطان را در مقایسه با افرادی که به ندرت ماهی های کوچک مصرف نموده بودند، کاهش دادند.
الگوی مشابهی در بین مردان مشاهده شد، اگرچه پیامدها فاقد اهمیت آماری بودند. این پژوهش علت مزایای متفاوت مشاهده شده بین مردان و زنان را آنالیز نکرد، با این حال، عوامل بالقوه مانند تفاوت در تعداد شرکت نمایندگان و عدم مقدار گیری مقدار سهم برای ماهی های کوچک مصرف شده می تواند به این اختلاف یاری کند.
مصرف ماهی های کوچک برای همه آسان است و می توان آن ها را به طور کامل از جمله سر، استخوان ها و اندام ها مصرف کرد. مواد مغذی و مواد فعال فیزیولوژیکی منحصر به ماهی های کوچک می توانند به حفظ سلامتی یاری نمایند.
دکتر کاساهارا شرح داد که ماهی و کاهش خطر مرگ ومیر در زنان بر اهمیت این غذاهای غنی از مواد مغذی در رژیم غذایی افراد تاکید می نماید.
نتایج این تحقیق در نشریه Public Health Nutrition منتشر شده است.
منبع: گردشبان