فضانوردان تربچه فضایی را برداشت کردند

به گزارش باتسک، خبرنگاران : ایستگاه فضایی بین المللی محلی برای انجام تحقیقات مختلف از جمله پرورش گیاهان است. حال یکی از فضانوردان در دستاوردی که ناسا آن را تاریخی توصیف نموده، برای اولین بار در این ایستگاه تربچه برداشت نموده است.

فضانوردان تربچه فضایی را برداشت کردند

در یک اقدام استثنایی، فضانوردان در حال برداشت تربچه تازه در فضا هستند، تلاشی که می تواند برای فراوری مواد غذایی کاشتنی در ماموریت های طولانی مدت به ماه و مریخ هم مؤثر باشد. انگار بشر در حال تکرار یک تجربه دیرین است. هزاران سال از زمانی که انسان های اولیه در جست وجوی غذا، زمین را درنوردیدند می گذرد. اگرچه بخشی از این انسان ها کوچ روی را ترجیح دادند، اما بسیاری دیگر یکجانشینی را انتخاب کردند و به وسیله ساخت ابزار و کاشت و برداشت، محصولات غذایی مورد احتیاج را تامین و بقای خود را تضمین کردند. از مدت ها پیش، فکر کاشت و برداشت محصولات کشاورزی به صورت گلخانه ای و در یک محیط کنترل شده در فضا (به عنوان مثال مریخ) و به طور خاص ایستگاه فضایی بین المللی مطرح شده بود.

هدف از این طرح، تامین غذای تازه برای فضانوردان و حمل ونقل کمتر بار در مسیر زمین و ایستگاه فضایی بین المللی عنوان شده بود. اما یکی از نکات بسیار مهم این بود که ارزش غذایی این محصولات که در فضا رشد نموده اند تا چه حد دارای همان ارزش غذایی محصولات زمینی هستند.

20 تربچه در گرانش صفر

کیت روبینز، مهندس پرواز ناسا، 20 گیاه تربچه را که در زیستگاه پیشرفته گیاهی (APH) ایستگاه فضایی رشد نموده بودند، از محل کاشت بیرون کشید و آن ها را در ورقه های فویل ذخیره سازی و بسته بندی کرد تا به زمین فرستاده شوند. به گفته ناسا، تربچه جدیدترین محصولی است که در گرانش صفر با موفقیت رشد می نماید و برداشت می گردد. پیش از این، نوعی کاهوی قرمز، کاهوی سبز، کلم چینی، عدس و خردل کشت شده بود.

کیت روبینز (Kate Rubins)، فضانورد ناسا و مهندس پرواز ماموریت اکسپدیشن 64، گیاهان تربچه را که برای آزمایشی موسوم به Plant Habitat-02 در حال رشد است، آنالیز می نماید. هدف از انجام این آزمایش آنالیز این موضوع است که رشد گیاهان در محیط منحصر به فرد فضا چگونه است. علاوه بر آن فضانوردان به آنالیز طعم و مواد مغذی گیاه نیز می پردازند.

ماموریت اکسپدیشن 64، 64 اُمین اعزام طولانی مدت به ایستگاه فضایی بین المللی است. این ماموریت که شامل سه سرنشین بود ساعت 1:45 بامداد 14 اکتبر سال 2020 به وقت منطقه زمانی شرقی و 9:15 به وقت تهران سوار بر موشک سایوز MS-17 به سوی فضا پرتاب شد.

بنابر برنامه ریزی ها قرار است این مأموریت در تاریخ 18 آوریل 2021 با جداشدن موشک سایوز MS-17 به خاتمه برسد. در ماموریت 14 اکتبر سه فضانورد به نام هایسرجی ریجیکوف (Sergey Ryzhikov) و سرجی راد سرجوکوف (Sergey Kud-Sverchkov) از سازمان فضایی فدرال روسیه و کاتلین/کیت روبینز (Kathleen Rubins) از ناسا به ایستگاه فضایی بین المللی رفتند.

نیکول دوفور، مدیر برنامه زیستگاه پیشرفته گیاهی در مرکز فضایی کندی ناسا می گوید: من از ابتدای کار در APH هر وقت می توانستیم محصول جدیدی را پرورش دهیم، بی نهایت لذت می بردم. زیرا آنچه ما می آموزیم به ناسا یاری می نماید تا فضانوردان را با خیال راحت به مریخ بفرستد و آن ها را با خیال راحت بازگرداند.

غذا برای ماموریت های فضایی آینده

دانشمندان مرکز فضایی کندی قرار است تربچه های رشد نموده در فضا را با آنچه در زمین کشت شده مقایسه و مواد معدنی و مغذی مورد احتیاج فضانوردان را آنالیز نمایند. به این ترتیب آن ها درمی یابند که فضانوردان با استفاده از این محصولات می توانند برای سفر های طولانی تر آمادگی داشته باشند یا نه.

این در حالی است که فضانوردان آزمایش کاشت تربچه را در آسمان تکرار می نمایند. آن ها دوباره بذر تربچه را می کارند و آن را برداشت می نمایند تا داده های بیشتری در اختیار دانشمندان قرار بگیرد.

تربچه ها با زمان کشت کوتاهی که دارند (27 روز)، مزیتی بالقوه به عنوان منبع غذایی فضانوردان آینده که در سال های بعد مأموریت های ژرف فضایی را شروع می نمایند، به شمار می روند.

کارل هاسنشتاین، استاد زیست شناسی دانشگاه لوئیزیانا و پژوهشگر اصلی این پروژه می گوید: تربچه ها به علت شکل حبابی و حساس خود، امکان پژوهش های بیشتری را برای ما فراهم می نمایند.

به گفته هاسنشتاین، دانشمندان اثرات دی اکسید کربن بر تربچه و بعلاوه نحوه جذب و توزیع مواد معدنی به وسیله سبزی ها را تجزیه و تحلیل می نمایند.

فضانوردان تا به امروز 15 نوع گیاه مختلف را در ایستگاه بین المللی پرورش داده اند، ازجمله 8 نوع مختلف از سبزی های برگی مانند کاهو و کلم. ناسا هم پیش از این، بیش از 100 محصول را در زمین آزمایش نموده تا برترین انواع را برای آزمایش در فضا انتخاب کند.

فضانوردان در گذشته سبزیجات دیگر از جمله کاهو، کلم و خردل را پرورش داده اند. بعضی از گیاهان پرورشی در نهایت به وسیله فضانوردان مصرف می شوند و بعضی دیگر نیز برای تحلیل به زمین فرستاده می شوند. ناسا می گوید 27 روز طول کشیده تا تربچه ها برسند و تایم لپس زیر را برای نمایش رویش آن ها منتشر نموده است:

ناسا می خواهد با رشد گیاهان و سبزیجات در فضا مسیر را برای فراهم کردن غذای تازه برای فضانوردان مأموریت های طولانی مثل مأموریت به مریخ و ماه هموار کند. غذا های فضانوردان اغلب خشک و یخ زده هستند و مصرف طولانی مدت آن ها در سفر های طولانی ناخوشایند خواهد بود، بنابراین محققان با راه حل های مختلف مثل گوشت مصنوعی یا پرورش سبزیجات در پی ارائه غذا های بهتر هستند.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 14 مهر 1403 بروزرسانی: 14 مهر 1403 گردآورنده: batask.ir شناسه مطلب: 2942

به "فضانوردان تربچه فضایی را برداشت کردند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فضانوردان تربچه فضایی را برداشت کردند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید