صنایع بزرگ پیوست سلامت را رعایت نمایند
به گزارش باتسک، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: صنایع بزرگ در کشور باید به عنوان یک اصل اساسی، پیوست سلامت را رعایت نمایند.
به گزارش خبرنگاران دکتر علیرضا رییسی درخصوص آلودگی هوا و راه چارههای مقابله با این معضل اظهارکرد: در حال حاضر تمام کشورها و سازمان جهانی بهداشت به موضوع آلودگی هوا و تاثیر آن بر سلامتی انسان به طور ویژه توجه نموده اند. تقریبا دو ماه قبل نیز در یک همایش بین المللی در ژنو به موضوع آلودگی هوا و تاثیرات مخرب آن بر سلامتی انسان و بیماری ها و مرگ های منتسب به آلودگی هوا اشاره و تاکید شد بنابراین آلودگی هوا معضلی است که تمام جهان با آن روبرو است.
وی اضافه نمود: طبق تحقیقات جدید ثابت شده که آلودگی هوا ارتباط مستقیمی با بیماری های غیرواگیر به خصوص سرطان ها دارد. سرطان های ریه، دستگاه گوارش، خون و پوست ارتباط زیادی با هوای آلوده دارند.
رییسی درخصوص مرگ و میرهای منتسب به آلودگی هوا اظهارکرد: به طورکلی 84 درصد مرگ و میرهای کشور به دلیل ابتلا به بیماری های غیرواگیر است که آلودگی هوا نیز یکی از موارد بسیار مهم در ابتلا به بیماری های غیرواگیر محسوب می گردد بنابراین آلودگی هوا در سلامتی مردم تاثیر بسیاری دارد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در فصل سرد سال و با شروع بارندگی به ویژه در کلانشهرها با پدیده ایستایی جریان هوا و آلودگی روبرو می شویم، توضیح داد: با توجه به این موضوع باید به دنبال راه چارههای کاهش آسیب بود. اولین راه چاره این است که صنایع بزرگ در کشور باید به عنوان یک اصل اساسی، پیوست سلامت را رعایت نمایند.
رییسی اضافه نمود: در برنامه ششم توسعه بر لزوم پیوست سلامت در راه اندازی صنایع تاکید شده است. این موضوع در سطح دانشگاه های علوم پزشکی در هر استانی فرآیند معینی دارد تا هر صنعتی براساس دستورالعملی که ابلاغ شده، قبل از راه اندازی صنعت، ملاحظات سلامتی آن حوزه را رعایت کند. براساس نوع صنعت، فاکتورهایی که در حوزه سلامت باید رعایت گردد در قانون معین شده است همچنین براساس قانون، صنایعی که در حال راه اندازی هستند، ملزم به داشتن پیوست سلامت هستند البته صنایعی که در گذشته راه اندازی شده و شروع به کار نموده اند نیز مصون از نظارت های حوزه وزارت بهداشت و محیط زیست نیستند و باید براساس مقررات پیوست سلامت عمل نمایند. هشدارهایی که دستگاه های مسئول سلامتی جامعه به صنایع ارائه می دهند، لازم الاجرا است.
وی ادامه داد: انتظار وزارت بهداشت از صنایع این است که وقتی می خواهند صنعتی را ایجاد نمایند، به آن میزان از سلامتی که قبلا وجود داشته لطمه وارد ننمایند و همان وضعیت را حفظ نمایند و درعین حال در جهت افزایش کیفیت زندگی مردم گام بردارند. قرار نیست که با بهبود یک بخش، بخش دیگر آسیب ببیند. در حال حاضر صنایع عظیم نفت و گاز در جنوب کشور نیز یکی از معضلات کشورهستند و موارد متعددی درخصوص خطر آلاینده های این صنایع گزارش شده است. لذا صنایع باید براساس پیوست سلامت و گزارش های واصله اشکالات موجود را سریع تر رفع نمایند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: تقریبا بیشتر استان های کشور با پدیده آلودگی هوا روبرو هستند و این امر در استان های جنوبی و جنوب شرقی کشور به صورت گرد و غبار بروز پیدا می نماید.
وی اضافه نمود: معمولا زمانی که آلودگی هوا رخ می دهد، در حوزه بهداشت توصیه هایی شده است، تیم درمان در حال آماده باش هستند و مردم نیز بعضی نکات و اصول بهداشتی را رعایت می نمایند. اما قبل از اینها باید به دنبال راه حلی بود که هوا آلوده نگردد و فرصت خودنمایی آلاینده های هوا کاهش پیدا کند.
رییسی در ادامه گفت: اصلاح کیفیت خودروها و سوخت، تقویت سیستم حمل و نقل عمومی و افزایش فرهنگ صحیح ترافیک و رانندگی در کاهش آلودگی هوا موثر است اما چنانچه بخواهیم این موضوع را به صورت ریشه ای مرتفع کنیم، به ویژه در کلانشهرها که آلودگی ها ناشی از حجم خودرو در خیابان ها و سوخت های فسیلی است، علاوه بر تجدید کیفیت خودرو و سوخت باید به موضوع حمل و نقل عمومی در سطح شهر نیز توجه گردد.
وی درخصوص وظایف و اقدامات وزارت بهداشت در حوزه آلودگی هوا گفت: وزارت بهداشت در گام اول وظیفه آگاهی و اطلاع رسانی را برعهده دارد. همچنین هر ساله وضعیت سلامتی مردم، میزان بیماری های منتسب به آلودگی هوا و میزان مرگ و میر ناشی از آن و هزینه های مترتب بر این بیماری ها را رصد و پایش می نماید. در این جهت، رشته تحصیلات تکمیلی مبارزه با آلودگی هوا - که تلفیقی از دانش رشته هایی مانند محیط زیست، بهداشت محیط حرفه ای و مهندسی هوا است - در حال تدوین است و می تواند راه چارهی درجهت تقویت پشتوانه علمی این حوزه محسوب گردد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه بهترین راه مقابله با آلودگی هوا، پیشگیری از وقوع آن است، تاکید نمود: پیشگیری میسر نمی گردد مگر اینکه دستگاه های ذیربط از جمله صنایع، محیط زیست، وزارت بهداشت، شهرداری ها و تمامی دستگاه ها که به نوعی با زندگی شهروندی و سلامت مرتبط هستند، با یکدیگر همکاری نمایند.
رییسی در خاتمه اظهارکرد: آلودگی هوا در کلانشهرها در مقایسه با سال گذشته، اندکی کاهش پیدا نموده است اما راضی نماینده نیست و ضروری است سازمان های مختلفی که در راستای کاهش این معضل متعهد شده اند، به تعهدات خود عمل نمایند البته نقش سازمان های مردم نهاد و کمپین ها در جهت حساس سازی برای اجرای این تعهدات بسیار مهم و کلیدی است.
منبع: خبرگزاری ایسنا