طراحی خانه ویلایی مدرن: رنج باغداران آلو ماسوله غرب کشور در پس نبود صنایع فرآوری

به گزارش باتسک، خبرنگاران/همدان شهرستان اسدآباد با دارا بودن 5200 هکتار باغات میوه سالیانه دارای 66 هزار تُن فراوری محصولات باغی بوده که شامل 7.5 درصد فراوریات باغی استان است.

طراحی خانه ویلایی مدرن: رنج باغداران آلو ماسوله غرب کشور در پس نبود صنایع فرآوری

جهت دریافت خدمات طراحی خانه ویلایی مدرن با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.

به گزارش خبرنگاران، در این بین 300 هکتار از باغات شهرستان به باغ های آلو اختصاص داشته که بیشترین پراکنش این باغات در روستای توریستی گردشگری ملحمدره و روستاهایی چون ویرایی ،ترخین آباد ،هلور سفلی و علیا واقع شده است.

با توجه به توریستی و گردشگری بودن روستای ملحمدره هر ساله در فصلی که صدای دلنشین خش خش برگ هایش زیباترین سمفونی طبیعت را می نوازند، به شکرانه سرانجام برداشت محصول، جشنواره آلو در این روستا با حضور اهالی و بسیاری از علاقمندان به گردشگری برگزار می گردد که البته طی سال گذشته و امسال به علت شرایط کرونا فصل پاییز دیگر نوید بخش جشنواره آلو در این روستا نبوده و از دو سال پیش در ایستگاه سال 98 متوقف شده و منتظر سرانجام کروناست.

هر ساله در اواخر تابستان چشم انداز زیبایی از برداشت آلو در باغات روستای گردشگری ملحمدره و سایر روستاهای دارای باغات آلو شهرستان را می توان نظاره کرد ،فرآوری سنتی لواشک و آلوهای پهن شده در زیر نور گرم آفتاب این روستاها خواه ناخواه زیر زبانت را آب می اندازد چنان که حس عجیبی از شیطنت های بچگانه برای ناخنک زدن های یواشکی کودکیت به سراغت می آید.

لواشک و آلو آفتابی ،آلو تیزابی ،رب آلو ،مربا آلو ،ترشی آلو هر یک از فرآورده های آلو بوده که به خودی خود بسته به ذائقه هر فرد هواداران پرو پاقرص خود را دارد اما در این بین لواشک آلو و آلو خشک از تنقلاتی است که قطعا هر میهمانی از روستای ملحمدره ماسوله غرب کشور با خود به سوغات خواهد برد و از آن چشم نخواهد پوشید و در سفر خود به این روستا در بین سفارشات فهرست و منو غذا اولین چیزی را که هر میهمان جستجو می نماید خورشت آلو مسما خواهد بود.

اما اینکه این آلوهای زرین طلایی آویخته چون چراغی درخشان به درختان باغ آلو چه دردهایی را در دل باغدار خسته نهان نموده است موضوعی بود که در تور نیم روزه خبرنگاران به اتفاق مدیریت و کارشناسان جهاد کشاورزی اسدآباد به روستای ملحمدره معروف به ماسوله غرب کشور به آن پرداختیم .

یکی از باغداران آلو روستای توریستی گردشکری ملحمدره در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: بازاریابی از مهمترین مسائل باغداران و بهره برداران آلو در شهرستان اسدآباد و هم روستای ملحمدره به تعداد می رود.

محمد تقی میرزایی با بیان اینکه 95 درصد اهالی روستای ملحمدره باغدار آلو و گردو هستند توضیح داد: به علت نبود صنایع تبدیلی در بحث فرآوری آلو به ناچار مجبور به خام فروشی هستیم و از خام فروشی محصول خود سود چندانی عایدمان نمی گردد.

80 درصد محصول آلوی روستای گردشگری ملحمدره خام فروشی می گردد

وی با اشاره به اینکه 80 درصد محصول آلوی روستا خام فروشی می گردد،اضافه کرد: بخشی از محصول هم در روستا به صورت سنتی و دستی به لواشک، رب آلو ، ترشی، مربای آلو، آلو بخارا، آلوی تیزابی تبدیل و فرآوری و به بازار عرضه می گردد که البته در این رابطه زنان هر یک از بهره برداران و باغداران آلو بیشتر از این حد توانایی فرآوری محصولات باغ خود را نداشته و به ناچار بخش اعظم محصول باغ خود را باید خام فروشی نمایند.

میرزایی خاطر نشان کرد:هر یک از باغداران به صورت سنتی و خانگی نسبت به فرآوری بخشی از محصول آلو خود اقدام می نمایند که در همین رابطه راه اندازی کارگاه فرآوری مکاهمه قطعا برای بهره برداران آلوی شهرستان و روستای ملحمدره ضرورت دارد.

وی جذب سرمایه گذار در رابطه با آلو خشک کنی را یکی از نیازهای روستای گردشگری و توریستی ملحمدره و دیگر بهره برداران آلو سایر روستاهای شهرستان دانست و ادامه داد: با فرآوری محصول بهره برداران آلو شهرستان با قیمت مناسب تر می توانند نسبت به عرضه محصول خود به بازار اقدام نمایند.

میرزایی با بیان اینکه در حال حاضر قیمت خرید هر کیلو آلو از باغداران حدود هشت هزار تومن است، توضیح داد: از این مبلغ بیش از پنج هزار تومان مربوط به دستمزد کارگر، پول جعبه و حمل و نقل، سم و کود اختصاص داشته و کمتر از سه هزار تومن نصیب بهره بردار می گردد.

این بهره بردار آلو با اشاره به اینکه متاسفانه محصول آلو را دلالان به قیمت پایینی از باغدار خریداری می نمایند و این قیمت برای باغداران سودی ندارد، گفت: اکثریت باغداران روستا با وجود فرارسیدن فصل برداشت آلو به علت عدم خریداری محصول به قیمت مناسب از آنان به وسیله دلال و واسطه ها رغبتی برای برداشت محصول خود ندارند و از طرف دیگر ماندن بیش از حد محصول بر روی درخت موجب پایین آمدن کیفیت محصول خواهد بود.

میرزایی گفت: در حالیکه آلو را دلالان از باغدار کیلویی هشت هزار تومان خریداری می نمایند اما بر اساس قیمت هفته گذشته هر کیلو آلو در بازار برای عرضه به مشتری کیلویی 12 هزار تومان است.

وی هزینه هر کارگر مرد برای برداشت آلو را 250 هزار تومان و هزینه کارگر زن را 200 تومن برشمرد و یاد آور شد:هزینه بالای جعبه ،بالا بودن دستمزد کارگر،هزینه های بالای حمل و نقل از دیگر مسائل بهره برداران آلو در شهرستان و روستای ملحمدره به تعداد می رود.

وی با بیان اینکه اکثریت مردم سایر استان ها نمی دانند آلو بخارا چیست و آلو طلایی را به جای آلو بخارا می خرند خاطر نشان کرد: برای تهیه آلو جوشی باید آلو را در آب همراه با نمک معدنی نه نمک ید دار جوشانده و جلوی آفتاب خشک کرد.

میرزایی در رابطه با آلو تیزابی هم گفت:برای تهیه آلو تیزابی که بیشتر برای خورشت آلو مصرف دارد پوست آلوها را کنده و با گوگرد دود می دهیم و سپس جلوی آفتاب خشک می کنیم.

نبود صنایع تبدیلی فرآوری آلو در اسدآباد

باغدار دیگر آلو در روستای ملحمدره هم با اشاره به نبود صنایع تبدیلی در رابطه با فرآوری آلو و عدم وجود بسته بندی این محصول توضیح داد:باغات روستای ملحمدره سالیانه دارای 500 تا 800 تن فراوری آلو بوده که وجود صنایع تبدیلی فرآوری در این انر از نقش موثری در ارزش افروده محصول باغداران برخوردار خواهد بود.

محمد سالم مشرفی با بیان اینکه بنده دارای یک هکتار باغ آلو هستم و سالیانه 18 تن آلو از باغ آلوی خود برداشت می کنم ادامه داد: در سالهای گذشته بخشی ازمحصول خود را به صورت خانگی و سنتی به آلو تیزابی تبدیل می کردم که در حال حاضر به علت مشکل قلبی و اذیت کردن بوی گوگرد به ناچار مجبور به خام فروشی کل محصول خود هستم و سود چندانی برایم ندارد.

گرانی و عدم مرغوب بودن سم از مسائل باغداران آلو

وی گرانی سم و عدم مرغوب بودن سم را از دیگر مسائل باغداران آلو شهرستان برشمرد و گفت: علاوه بر هزینه های بالای کارگر نبود کارگر هم از دیگر مسائل بوده که باید به ناچار از شهرستان های همجوار چون کنگاور برای کارگر اقدام کنیم .

دولت و مسئولین باغداران آلو را حمایت کند

مشرفی با بیان اینکه از دولت و مسئولین شهرستان انتظار داریم فراوری نمایندگان و بهره برداران آلو شهرستان را حمایت نمایند خاطر نشان کرد:بحث بسته بندی محصول ،صنایع تبدیلی فرآوری محصول با جذب سرمایه گذار ،در اختیار گذاشتن کود و سم مرغوب با قیمت مناسب از جمله مواردی است که بهره برداران و باغداران آلو شهرستان از مسئولین انتظار دارند.

در روستای گردشگری ملحمدره هیچ کس سنگ کلیه ندارد

وی در ادامه با اشاره به بعضی از خواص آلو گفت: به خاطر مصرف آلو در روستای ملحمدره هیچ کس سنگ کلیه ندارد.

مشرفی خاطر نشان کرد: آلو خشک و یا تازه با داشتن ویتامین C از نقش موثری در درمان یبوست، پوکی استخوان، رماتیسم، پاکسازی معده، افزایش اشتها برخوردار است .

خورشت آلو سرسبد غذای محلی روستای ملحمدره

حسینی مسئول خانه بوم گردی ساره گل ملحمدره هم با اشاره به بعضی از غذاهای محلی روستای گردشگری ملحمدره توضیح داد: از آلو برای تهیه غذاهایی چون خورشت آلو مسما، خورشت آلو قیمه، آش آلو،آش ترش و ... استفاده می گردد و سرسبد همه غذاهای محلی این روستا خورشت آلوست و اکثریت میهمانان مراجعه نماینده به خانه بوم گردی خورشت آلو روستا را بسیار می پسندند.

وی خاطر نشان کرد:لواشک آلو و آلو خشک هم از جمله تنقلات پرطرفدار این روستا به تعداد می رود که میهمانان در بدو ورود به خانه بوم گردی سفارش می دهند ضمن اینکه از سوغاتی های مهم این روستاست.

خانم حسینی گفت: هرساله با برداشت آلو و جشنواره آلو میهمانان بسیاری به روستای گردشگری ملحمدره سفر نموده و از آلوی روستا به سوغات می برند که البته در دو سه سال گذشته به علت شرایط کرونا تا حدود بسیاری اندازه مسافران کاهش داشته است .

پیش بینی برداشت 4000 هزار تن آلو از باغات اسدآباد

مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد هم در گفت وگو با خبرنگاران، از پیش بینی برداشت 4000 تُن آلو از باغات این شهرستان اطلاع داد و اظهار کرد: از 5200 هکتار باغات سطح شهرستان 300 هکتار به باغات آلو اختصاص داشته که برداشت آن در سطح باغات این شهرستان شروع شده و معمولاً تا 15 مهر ادامه دارد.

محمدکرم مرادی اضافه کرد: به علت شرایط خشکسالی اندازه عملکرد باغات آلو شهرستان به نسبت سال گذشته تا حدودی از کاهش برخوردار خواهد بود.

وی تعداد بهره برداران آلو شهرستان را 200 نفر برشمرد و ادامه داد: در امسال برای توسعه باغات آلو شهرستان 10 هکتار نهال آلو در باغات منطقه غرس و کاشته شد.

مرادی خاطر نشان کرد: بخشی از آلو برداشت شده شهرستان به صورت تازه خوری و بخشی دیگر به صورت سنتی به وسیله بهره برداران این بخش به روش های سنتی به صورت آلوی تیزابی، آلو خشک، لواشک، مربا و ترشی به بازار از جمله بازار سایر استانها عرضه می گردد.

مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد اعلام کرد: این فرآوری به علت سنتی و دستی بودن بسیار زمان بر و سخت است که ایجاد صنایع فرآوری و بسته بندی آلو به صورت مکاهمه موجب افزایش عایدی روستاییان خواهد شد.

وی با اشاره به جای خالی صنایع تبدیلی فرآوری میوه در شهرستان خاطر نشان کرد:با توجه به فراوری سالیانه 66هزار تن انواع میوه در اسدآباد ایجاد صنایع تبدیلی فرآوری میوه در منطقه با جذب سرمایه گذار در این زمینه قطعا ضرورت دارد.

مرادی بعلاوه با اشاره به نقش مؤثر صنایع تبدیلی فرآوری میوه و کارگاه های بهداشتی فرآوری در افزایش ارزش اضافه کرده محصولات فراوریی، یادآور شد: با توجه به ماندگاری پایین آلو و نبود کارگاه های بهداشتی فرآوری در سطح شهرستان می طلبد برای سودآوری و ماندگاری بهتر محصول کارگاه های فرآوری متعدد در شهرستان ایجاد گردد چراکه این امر از نقش مؤثری در اشتغال روستاهای شهرستان برخوردار خواهد بود.

جشنواره آلوی ماسوله غرب کشور برگزار نمی گردد

مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد بعلاوه با اشاره به برگزاری هر ساله جشنواره آلو به شکرانه برداشت محصول در روستای ملحمدره در فصل پاییز گفت: به علت شرایط کرونا امسال هم برای دومین سال متوالی، جشنواره آلو روستای ملحمدره معروف به ماسوله غرب کشور برگزار نخواهد شد.

فعالیت دو واحد کارگاه فرآوری بهداشتی آلو در اسدآباد

کارشناس امور باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان اسدآباد هم با بیان اینکه در حال حاضر دو واحد کارگاه فرآوری بهداشتی آلو در روستای ترخین آباد و اسدآباد دارای فعالیت هستند، گفت: آلوی شهرستان به صورت خشکباری و تازه خوری فراوری می گردد،یک مسئله ای که در خصوص آلو داریم فرآوری آن است، متأسفانه دستگاهی هایی که بتواند به صورت ماشینی این محصول را پوست کنی و خشک کند، در سطح شهرستان توسعه پیدا ننموده است و اکثرا این کار به صورت سنتی و خانگی به وسیله بهره برداران آلو انجام می گردد.

خاطره متقی اضافه کرد: اگر در خشک کردن این محصول به وسیله دستگاه بتوانیم گامی برداریم، به کشاورز یاری بزرگی است؛ چراکه هم از لحاظ بهداشتی مسائل برطرف خواهد شد و هم هزینه های فرآوری، کاهش می یابد و عایدی کشاورز و باغدار ما بالا می رود.

به گزارش خبرنگاران، امیدواریم پاییزی دیگر به دور از کرونا باز هم بتوان حال خوب استشمام دوباره عطر سیب و آلو را با میهمان شدن به جشن آلوی اهالی روستای ملحمدره به شکرانه برداشت خوب پاییز از باغ های زیبای آلوی ماسوله غرب کشور را بتوان تجربه کرد، و باغداران آلو میزبان تو باشند و چشم به راهت بمانند تا تو از راه برسی و حضورت را با بوی اسپند به باغ های آلو مژده دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 1 مهر 1400 بروزرسانی: 1 مهر 1400 گردآورنده: batask.ir شناسه مطلب: 2398

به "طراحی خانه ویلایی مدرن: رنج باغداران آلو ماسوله غرب کشور در پس نبود صنایع فرآوری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طراحی خانه ویلایی مدرن: رنج باغداران آلو ماسوله غرب کشور در پس نبود صنایع فرآوری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید