انفجار حباب ها راهی برای از بین بردن تومور سرطانی
به گزارش باتسک، پژوهشگران نشان دادند که می توان از انفجار حباب برای از بین بردن تومور های سرطانی در موش استفاده کرد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرنگاران، در آینده نزدیک، برای از بین بردن سلول های سرطانی می توان از حباب هایی استفاده کرد که وقتی در نزدیک امواج فراصوت قرار می گیرد، منفجر شود و سلول های سرطانی اطراف آن در اثر این انفجار از بین فرایند. محققان موسسه فناوری کالیفرنیا این ایده را در آزمایشگاه آزمایش کرده اند و نتایج کار خود را در مجله Nature Nanotechnology منتشر کردند.
کلید اصلی در این پروژه حباب های پروتئینی کوچکی است که زیست شناسان آن را وزیکول های گازی می نامند. برخی از باکتری ها و میکرواورگانیسم ها دارای توانایی ژنتیکی برای ایجاد این ساختار ها هستند. در طبیعت اگر میکروبی بخواهد به سطح آب برسد، می تواند چند وزیکول گازی تولید کند و بدن خود را شناورتر کرده و آن را به سمت بالا هل دهد. اگر مایل به فرو رفتن باشد، می تواند چند وزیکول گازی را منفجر می کند.
وزیکول های گازی قدمت زیادی دارند، برخی دانشمندان تصور می کنند که آ ن ها در دریا های اولیه زمین از سه میلیارد سال پیش تکامل یافته اند. در حال حاضر دانشمندان به طور هوشمندانه ای وزیکول های گازی را استفاده می کنند. آن ها توانسته اند به طور ژنتیکی میکروب هایی را که می توانند وارد بدن شوند، مهندسی کنند، جایی که از طریق دستگاه سونوگرافی قابل تشخیص هستند.
اما وزیکول های گاز دارای قدرت دیگری نیز هستند. محققان دریافتند که می توانند حباب های گاز را مجبور به رشد کنند تا زمانی که خود حباب ها منفجر شده و شوک موجی ایجاد کنند.
دانشمندان این فرآیند را کاویتاسیون اینرسی می نامند و این همان چیزی است که به شما اجازه می دهد تا با استفاده از امواج فراصوت جواهرات خود را تمیز کنید. نویسندگان این مطالعه با خود فکر کردند که آیا می توانند امواج شوک ناشی از حباب های متورم با اولتراسوند را در برابر تومور ها قرار دهند؟ اگر می توان یک سلول را برای تولید وزیکول های گازی به صورت ژنتیکی مهندسی کرد، می توان آن را برای مقابله با بیماری مورد استفاده قرار داد.
میخائیل شاپیرو از محققان این پروژه می گوید: اکنون این سلول ها به عامل انفجاری تبدیل شده اند.
پژوهشگران این فرایند را روی موش های زنده و مبتلا به سرطان آزمایش کردند. محققان باکتری E.coli را از نظر ژنتیکی اصلاح کردند تا بتواند وزیکول های گازی ایجاد کند.
پس از چند روز که این باکتری اصلاح شده وارد بدن شد و امواج فراصوت به بدن اعمال شد، بخشی از تومور های سرطانی از بین رفتند. این فناوری به محققان این توانایی را می دهد که هر زمان که خواستند درمان را انجام دهند سپس تا آنجا که مایل هستند درمان را ادامه دهند.
منبع: خبرگزاری دانشجو