مستندسازان از رئیس صداوسیما طلب فرصت کار کردند
به گزارش باتسک، انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند ایران، در نامه ای از رئیس سازمان صداوسیما خواست فرصت های بیشتری را برای ساخت فیلم های مستند فراهم کنند.
به گزارش گروه فرهنگی خبرنگاران به نقل از روابط عمومی انجمن کارگردانان سینمای ایران، انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند ایران، در نامه ای سرگشاده از رئیس سازمان صدا و سیما خواست تا به مسائل معیشتی مستندسازان توجه بیشتری کند و فرصت های بیشتر و بهتری را برای ساخت فیلم های مستند فراهم سازد.
متن نامه به شرح زیر است:
ریاست محترم سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای علی عسگری
با درود و احترام
و با آرزوی سالی خجسته برای جنابعالی و همهٔ همکارانمان در آن سازمان محترم به استحضار می رساند:
آنچه که در پی می آید خواست بیش از سیصدتن از بهترین کارگردانان سینمای مستند ایران است که در چهارچوب انجمن صنفی، فداکارانه به آفرینش آثار فرهنگی می پردازند.
آشکارست که کاراترین جایگاه فیلم مستند، تلویزیون است و این آثار به دلیل رویکرد فرهنگسازی باید در خانه های مردم جاری و ساری گردد تا صاحبان واقعی این فرهنگ؛ یعنی مردم ایران، با گنجینه های خود آشنا شوند. ولی آنچنان که باید و شاید چنین نشد.
پس از گذشت چهار دهه از تاریخ انقلابی که مدعی بود تلویزیون می تواند همانند دانشگاه آموزنده و پیشرو باشد نه تنها چنین رویکردی پا نگرفت؛ بلکه بستر ساخت و نمایش آثار درخور و آموزنده روز به روز تنگ تر می گردد.
تلویزیون و بودجه اش از بامدادان تا شامگاهان جولانگاه برنامه های جُنگ، سریال های عقیم و دیگر برنامه های ناکارا شده که پیامدش رویگردانی بسیاران از رسانهٔ ملی بود. شوربختانه چند دهه است که مدیران سازمان، هنر را مزرعهٔ بلال انگاشته اند و فرسنگ ها از دورنگری دور مانده اند.
نه تنها بستر بایسته برای آفرینش آثار فرهنگی فراهم نشده؛ بلکه از یک سو نمایش آثاری که با دلبستگی خود مستندسازان تولید شده، سرباز زده اند و از سوی دیگر بودجه ای که برای تولید و ساخت فیلم مستند برمی شمارند در مقایسه با بسیاری از برنامه های ناکارامد شرم آور است.
نگاهی گذرا به یک سده تاریخ سینمای ایران نشان می دهد که فیلم مستند در فرهنگسازی همیشه پیشگام بوده تا گزارهٔ ثبت با سند برابر است را معنا سازد.
ما بخشی از تاریخ فراموش شده را از لابلای زمان های دراز برکشیدیم تا با سند سخن بگوییم. ما نه تنها روایت گر فتح بوده ایم؛ بلکه هنگام شکست ها نیز ناامید نشده ایم و در کنار مردم و جامعه مانده ایم.
همین روز های ناگوار را یادآور می شویم که همکارانمان در کنار جانفشانان نبرد با بیماری ایستاده اند تا روایت گر فتحی دیگر باشند. بی آنکه همانند دیگر عوامل نمایشی قدر ببینند و از کمینه ها بهره مند گردند.
گفتنی ها بسیار است و این سرآغاز شکست سکوت کسانیست که نجیبانه تا کنون دم فروبسته، ولی از این پس خاموش نخواهد ماند.
اکنون از شما می خواهیم از آن جا که معیشت مستندسازان، همیشه با تنگنا ها و سختی همراه بوده، شرایطی فراهم گردد تا این دسته از فرهنگسازان ایران آسوده تر بتوانند وظایف انسانی و اخلاقی خود را عملی سازند از اینرو پیشنهاد می گردد زمینه ای فراهم گردد تا مدیران شبکه ها با مستندسازان همکاری و همراهی لازم را پیش بگیرند و بودجه ای افزون برآن چه تا کنون بوده است برای تولید فیلم مستند فراهم گردد.
تلویزیون به جای همکاری با مستندسازان غیرحرفه ای با توانمندترین مستندسازان ایران همکاری کند تا آثاری درخور آفریده گردد که شاید بخشی از مخاطبان دغدغه مند با رسانهٔ ملی آشتی کنند.
انجمن آمادگی دارد که در هم اندیشی با مدیران، زمینه را برای تولید آثاری فراهم کند که بایسته و شایسته باشند تا با راه اندازی برخی از طرح های مصوب، اندکی از رنج های مستندسازان کاسته گردد.
بیکاری و تنگناها، بسیاری از کارگردانان فیلم مستند را به ستوه آورده؛ زیرا از هیچ حقوق ثابتی برخوردار نیستند و به سختی روزگار می گذرانند؛ از این رو تلویزیون در این روز های ناگوار باید به گونه ای با کارگردانان فیلم مستند تعامل کند تا دست کم از کمینه ها برای گذران زندگی بهره مند شوند.
امید است در همراهی با مستندسازان، کارنامه ای از خود به جای بگذارید تا آیندگان به نیکی از شما یاد کنند.
منبع: خبرگزاری دانشجو