دنبال برگزاری مجازی انتخابات کانون ها، انجمن ها و نشریات دانشجویی هستیم
به گزارش باتسک، مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت در نشست مدیران فرهنگی دانشگاه های علوم پزشکی کشور با اشاره به تقویت فعالیت های فرهنگی در فضای مجازی و الکترونیک مطرح نمود: ما اعتقادی به عدم برگزاری جشنواره های مختلف نداریم و فعالیت های فرهنگی، جهادی، آموزشی و پژوهشی دانشجویان ما به رغم شیوع ویروس کرونا درحال پیگیری است. در زمینه انتخابات کانون ها، انجمن ها، تشکل ها و نشریات به دنبال برگزاری انتخابات مجازی هستیم.
به گزارش خبرنگاران، دکتر حسن زائری لطف در نشست مدیران فرهنگی دانشگاه های علوم پزشکی کشور که به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار گردید،در سخنانی ضمن تبریک ولادت حضرت معصومه(س) و شروع دهه کرامت عنوان نمود: خوشبختانه فعالیت های فرهنگی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی در ایام شیوع کرونا در کشور تعطیل نشد و پویش های خوبی در این دوران به راه افتاد که جا دارد از کوشش های دانشجویان، مدیران فرهنگی و تمام دست اندرکاران این حوزه تقدیر و تشکر کنم.
وی اضافه نمود: در راستای گسترش دامنه فعالیت های پویش دانشجویی مقابله با کرونا چندین مسابقه و فعالیت فرهنگی و کشوری را طراحی و اجرا کردیم. مسابقه کروناپلی ویژه فرزندان پرسنل وزارت بهداشت سراسر کشور توسط دانشگاه علوم پزشکی جهرم طراحی و با حمایت معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارتخانه برگزار گردید.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت عنوان نمود: جشنواره کرونا کست در راستای پویش دانشجویی مقابله با کرونا توسط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل طراحی شد. همچنین دانشگاه علوم پزشکی همدان جشنواره بازدم را با هدف بهره گیری از نوآوری و خلاقیت دانشجویان در ارائه اطلاعات و آموزش مردم و نیز تقویت حس مسئولیت اجتماعی در میان دانشجویان برگزارکرد.
این مقام مسؤول اضافه نمود: دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این مدت به برگزاری جشنواره های متعددی چون جشنواره ملی دانشجویی عکس موبایلی عهد جانانه با هدف فرهنگ سازی درجهت مقابله با ویروس کرونا اقدام کرد. جشنواره شعر طنز نمکدان، مسابقه بین المللی کارتون ما کرونا را شکست می دهیم، جشنواره بین المللی کارتون و... از جمله فعالیت های موثر در این ایام بود.
وی اعلام کرد: جشنواره کشوری فیلم 100 ثانیه ای در راستای پویش دانشجویی مقابله با کرونا و با هدف فرهنگ سازی برای مقابله با ویروس کرونا ویژه استادان، کارکنان و دانشجویان توسط دانشگاه علوم پزشکی البرز طراحی و اجرا شد و دانشگاه های علوم پزشکی کاشان و لارستان در حوزه کلیپ و نماهنگ فعال هستند.
زائری لطف با اشاره اینکه در حال حاضر موضوع حمایت از دانشجویان احتیاجمند در سطح تمام دانشگاه های کشور به طور فردی و موردی در حال انجام است، گفت: با ایجاد پویش سهم من کوشش کردیم تا به یاری های جامعه دانشگاهی انسجام بیشتری ببخشیم و ضمناً از ظرفیت مؤسسات حمایتی کشور بهره ببریم. پیشنهاد اولیه اجرای این پویش توسط خود دانشجویان و کانون های دانشجویی مطرح شد. کانون های هلال احمر، سلامت و خیریه در تعامل و همفکری باهم به این نتیجه رسیدند که شیوه یاری به دانشجویان احتیاجمند باید نظام مند گردد و در این راستا پیشنهاد ایجاد پویش سهم من را ارائه دادند. البته پیش از این فعالیت های خیریه و حمایتی در سطح تشکل های سیاسی، انجمن های علمی و کانون های فرهنگی اتفاق می افتاد اما به انسجام بخشی بیشتری احتیاج داشت.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت در این نشست درباره بهره بردن از نتایج یافته های پیمایش ملی سنجش سرمایه فرهنگی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور که توسط معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و مشارکت مدیران فرهنگی دانشگاه های علوم پزشکی کشور اجرا شده است، گفت: هر نوع مداخله اعم از سیاست گذاری و برنامه ریزی در حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی و تدوین بسته های فرهنگی احتیاجمند سنجش دقیق و علمی شرایط موجود است و می تواند به رشد کمی و کیفی عرصه فرهنگ در دانشگاه ها یاری کند. خوشبختانه این پیمایش با مشارکت گسترده دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی به ثمر نشسته و می تواند به عنوان نقشه راه سیاست ها، برنامه ها و فعالیت های فرهنگی در نظر گرفته گردد.
وی اضافه نمود: برنامه های فرهنگی ما از جمله جشنواره سیمرغ و تیتر 12در حال پیگیری است و در زمان های اعلام شده در بهمن ماه جشنواره تیتر را با مشارکت وزارت علوم و جشنواره سیمرغ را در اسفندماه برگزار خواهیم کرد. اما هدف ما این است که کارهای خودمان را در جهت فعالیت های الکترونیک سازماندهی کنیم.
زائری لطف کوشش برای برگزاری جشنواره های مختلف را با رعایت پروتکل های بهداشتی مورد تاکید قرار داد و گفت: ما اعتقادی به لغو جشنواره های مختلف نداریم و فعالیت های فرهنگی، جهادی، آموزشی و پژوهشی دانشجویان ما به رغم شیوع ویروس کرونا درحال پیگیری بوده است. در زمینه انتخابات کانون ها، انجمن ها، تشکل ها و نشریات به دنبال برگزاری انتخابات مجازی هستیم. همچنین با توافق دکتر سیما سادات لاری؛ معاون فرهنگی و دانشجویی بناداریم با توجه به فعالیت کانون ها، انجمن ها و نشریات مبالغی را صرفا در جهت گسترش فضای فرهنگی به دانشگاه ها اختصاص دهیم.
انتخابات مجازی کانون ها
سیده مریم حسینی رئیس اداره کانون های فرهنگی اداره کل فرهنگی معاونت فرهنگی و دانشجویی در این نشست اعلام کرد: کانون های فرهنگی اولین نهادی بود که قرعه فال جهت مجازی کردن انتخابات و فعالیت های آن به نام افتاد. مدت ها بنا بود که اطلاعات فیزیکی را به اطلاعات سامانه ای بدل کنیم که خوشبختانه این اتفاق در چند گام در حال انجام است. در حال حاضر دانشگاه های علوم پزشکی یزد، شهیدبهشتی، اصفهان و اهواز به صورت پایلوت اقدام به عضوگیری و ثبت اطلاعات کانون ها نموده و در گام های بعد انتخابات کانون ها، انتخابات مجامع و درخواست فعالیت و اعطای مجوز را دستور کار داریم.
وی اضافه نمود: کانونی که پس ابلاغ رسمی فعالیت سامانه، اطلاعات خود را ثبت نکند از نظر ما رسمیت نخواهد داشت. امیدوار هستیم تا خاتمه فصل تابستان دانشگاه هایی که آماده فعالیت هستند انتخابات خود را به وسیله این سامانه انجام دهند.
کانال های تلگرامی و صفحات اینستاگرامی نشریه مستقل نیستند
حجت حجازی زاده رئیس اداره نشریات و تشکل های اسلامی اداره کل فرهنگی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نیز در این نشست عنوان نمود: در حال حاضر لیگ های منطقه ای در حوزه نشریات دانشجویی در سه منطقه شمال غرب، جنوب و غرب در حال برگزاری است. در مواردی هم کارگاه های آموزشی و حقوق نشریات به صورت مجازی برگزار گردید که جای تقدیر و تشکر دارد. ما نیز با توسعه سامانه کانون های فرهنگی شرایط را برای کمیته های ناظر بر نشریات دانشگاهی فراهم کردیم.
وی اضافه نمود: سامانه ای به وسیله خانه نشریات در حال طراحی است که به زودی از آن رونمایی خواهد شد. در این سامانه نشریات بارگذاری شده و تیراژ، سابقه و شرایط نشریه اعلام و ارزیابی می گردد. این کار به وحدت رویه و بایگانی کردن نشریات دانشجویی یاری خواهد نمود و از جهت کمی و کیفی نشریات را رتبه بندی می نماید.
حجازی زاده درباره آنالیز کانال های تلگرامی و صفحات اینستاگرامی عنوان نمود: در جلسات شورای مرکزی ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی وزارت بهداشت مقرر شد که این صفحات و کانال ها به عنوان یک نشریه مستقل در نظر گرفته نشوند و رفتاری مشابه آن ها نداریم اما برای ساماندهی صفحاتی که بالای 5 هزار عضو دارند کار ثبت اطلاعات صورت می گیرد.
انتخابات انجمن های علمی دانشجویی مجازی برگزار می گردد
محمد پور قاسم رییس اداره انجمن های علمی اداره کل فرهنگی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نیز در این نشست در مورد مدل اجرایی انتخابات انجمن های علمی در امسال شرح داد: انتخابات انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور معمولا در اردیبهشت ماه هر سال برگزار می گردد، اما امسال با توجه به شرایط کنونی کشور به دلیل شیوع ویروس کرونا و ممنوعیت برگزاری جلسات حضوری، این انتخابات به شهریورماه امسال موکول شده و مقرر است پس از فراهم شدن زیرساخت های لازم به صورت مجازی برگزار گردد.
سید نصرت الله موسوی دبیر ستاد مرکزی فعالیت های جهادی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نیز در خاتمه این نشست شرحاتی درباره فعالیت های جهادی ارائه داد و گفت: روال کار بر این بوده که در فروردین و اردیبهشت ماه به ارزیابی عملکرد دانشگاه ها در حوزه فعالیت های جهادی پرداخته و در خردادماه شرایط دانشگاه ها را آنالیز و به آن ها اعلام می کردیم، اما چون در انتهای سال قبل بارگذاری اطلاعات با تاخیر انجام شد این کار در حال پیگیری است.
به گزارش مفدا، در این نشست دکتر حسن زائری لطف مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت، سیده مریم حسینی رئیس اداره کانون های فرهنگی، حجت حجازی زاده رئیس اداره نشریات و تشکل های اسلامی، محمد پورقاسم رئیس اداره انجمن های علمی و سید نصرت الله موسوی دبیر ستاد مرکزی فعالیت های جهادی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت حضور داشتند. آنالیز و گفتگو در زمینه انتخابات مجازی کانون های فرهنگی، انجمن های علمی، تشکل های اسلامی و کمیته ناظر بر نشریات، پویش بهار همدلی، پویش سهم من، فضای فیزیکی نهادهای دانشجویی، خانه نشریات و رتبه بندی نشریات دانشجویی، پیمایش سرمایه فرهنگی از جمله موضوعات و مباحث مورد بحث و گفتگو در این نشست بود.
منبع: خبرگزاری ایسنا