خورشیدگرفتگی امشب را آنلاین دیدن کنید
به گزارش باتسک، امروز 30 آوریل (امشب 10 اردیبهشت به وقت ایران) 64 درصد خورشید به طور موقت از دید ناظران زمینی پنهان می گردد، زیرا یک خورشیدگرفتگی نادر در بخشی از سیاره ما روی می دهد.
ماه، امروز (امشب به وقت تهران) در نوار باریکی از قطب جنوب، بخش جنوبی آمریکای جنوبی و اقیانوس آرام و اطلس از مقابل خورشید عبور خواهد نمود. بنابراین اگر شخصا در آنجا هستید، حتما با استفاده از عینک های مخصوص و تأیید شده این پدیده را ببینید و هرگز مستقیما با جشم های بدون محافظ به خورشید نگاه نکنید.
خورشید گرفتگی زمانی اتفاق می افتد که ماه از میان زمین و خورشید می گذرد و در این حالت، خورشید را از دید زمین پنهان می نماید. هنگام خورشیدگرفتگی جزئی، سایه ماه به خورشید حالت هلالی-شکل می دهد، به گفته ناسا بخشی از خورشید که به وسیله ماه مسدود شده، بسته به موقعیت مکانی بیننده فرق دارد، اما در خورشیدگرفتیگی 30 آوریل حداکثر 64 درصد از قرص خورشید به وسیله ماه پوشانده خواهد شد.
دید و زمان خورشیدگرفتگی بسته به جایی که شما حضور دارید، متفاوت خواهد بود. این خورشیدگرفتگی در کل زمین، برای نخستین بار در سراسر دنیا در ساعت 14:45 منطقه زمانی شرقی (23:15 به وقت تهران) شروع می گردد. اوج گرفت در ساعت 16:41 منطقه زمانی شرقی (01:11 به وقت تهران) روی می دهد و سپس خورشیدگرفتگی در ساعت 18:37 منطقه زمانی شرقی (03:07 به وقت تهران) به سرانجام می رسد.
به گفته ناسا، اگرچه بخش زیادی از این کسوف در دریا روی می دهد، اما حداقل بخشی از خورشیدگرفتگی باید در شیلی، آرژانتین، اروگونه، غرب پاراگوئه، حنوب غربی بولیوی، جنوبی شرقی پرو و منطقه کوچکی از جنوب غربی برزیل قابل مشاهده باشد.
اما برای کسانی که نمی توانند این رویداد را از نزدیک دیدن نمایند، ازجمله علاقه مندانی که در ایران هستند، پخش زنده رویداد هم از منابع مختلفی صورت می گیرد. کانال یوتیوب Gyaan ki gareebi Live از ساعت 13:45 منطقه زمانی شرقی (22:15 به وقت تهران) پخش خورشیدگرفتگی جزئی را شروع می نماید. از سوی دیگر وبلاگ تایم انددیت هم به طور پیوسته به روز می گردد که شامل تصاویری از بعضی لحظات خورشیدگرفتگی هم خواهد بود.
به گفته ناسا، اگر این خورشیدگرفتگی را از دست بدهید، شانس بعدی در 25 اکتبر 2022 (3 آبان 1401) خواهد بود که از اروپا، شمال آفریقا، خاورمیانه و غرب آسیا قابل مشاهده خواهد بود. این رویداد در ایران هم رؤیت می گردد. سال جاری هیچ خورشیدگرفتگی کاملی روی نخواهد داد.
عکس کاور: نمایی از یک خورشیدگرفتگی جزئی
Credit: Andrew Studer
منابع: Live Science, Space
منبع: دیجیکالا مگ