کوشش مشترک آلمان و فرانسه برای تشکیل شورای امنیت اروپایی

به گزارش باتسک، وزیر امور خارجه آلمان ضمن حمایت از ناتو در برابر انتقادهای فرانسه از کوشش ها و رایزنی های خود با همتای فرانسوی اش برای تشکیل شورای امنیت اروپایی اطلاع داد.

کوشش مشترک آلمان و فرانسه برای تشکیل شورای امنیت اروپایی

برای سفر به تور اروپا با بهترین کارشناسان مشورت کرده و بهترین برنامه سفر را انتخاب کنید.

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان در مقاله ای که در هفته نامه اشپیگل به چاپ رسیده است نوشت: رئیس جمهور آمریکا نیروهای خود را بدون هماهنگی با تنگاتنگ ترین شرکای خود از شمال سوریه خارج می نماید. ترکیه بدون توجه به هشدارهای آمریکا و اتحادیه اروپا در سوریه دخالت نظامی می نماید. رئیس جمهور فرانسه هم مرگ مغزی ناتو را اعلام می نماید. همه این ها در عرض چند روز اتفاق می افتد گویا که تاریخ جهانی به سرعت در حال پیشرفت است.

هایکو ماس در بخش دیگری از این مقاله نوشت: سی سال بعد از سقوط دیوار برلین خاتمه این قصه رقم نخورد و گویا آینده بازتر، غیر قابل پیش بینی تر و مبهم تر از همیشه به نظر می رسد.

مسئله غرب و شرق مدتهاست که دیگر نگرانی واشنگتن نبوده، بلکه یک مسئله سیاست جهانی بدون در نظر دریافت اینکه چه کسی در کاخ سفید حکومت می نماید شده است. این وضعیت جهان است و بنابراین این خوب و درست است که آلمان این روزها درباره سیاست خارجی بحث می نماید.

در ادامه این مقاله این پرسش مطرح شده است که حالا اوضاع چگونه است؟ دیگر این یک مسئله بدیهی نیست که ما در آلمان در صلح و آرامش زندگی کنیم. در سال های اخیر همیشه گفته می گردد که آلمان باید مسئولیت بیشتری را برای صلح و امنیت در جهان بر عهده گیرد. در این لحظه تاریخی ما می بینیم که فراتر از این وظیفه همچنان مسائل فوری تری هم وجود دارد، ما باید مسئولیت را بر عهده گیریم تا از امنیت خود در اروپا و آلمان دفاع کنیم.

به همین دلیل است که مسائل سیاسی در مرکز چارچوب بین المللی واقع شده است که ما می خواهیم در آن صلح و امنیت را در آِینده برای کشورخود و اروپا تامین کنیم.

سه نکته در اینجا حائز اهمیت است:

اول اینکه امانوئل ماکرون حق دارد وقتی که یک اروپای مستقل و قدرتمند را در مرکز ارزیابی های خود قرار می دهد. در آِینده ما اروپاییان باید مسئولیت بیشتری را برای امنیت خود بر عهده گیریم. به همین دلیل ما در کوششیم همراه با فرانسه اروپایی رابسازیم که در سیاست های امنیتی بسیار نزدیکتر عمل می نماید. در این میان پیمان آخن که همکاری هر چه بیشتر در توسعه مهارت، ابتکار عمل و تقویت مدیریت بحران مدنی را مد نظر دارد سنگ بنای ما است.

دوم اینکه چگونه ما می توانیم یک اروپای قدرتمند و مستقل را به بهترین شکل به دست آوریم مسئله ای است که در این باره باید با دوستان فرانسوی خود یک راه مشترک ردست یابیم. برای آلمان این مسئله آشکار است تضعیف ناتو حطا است.. بدون ایالات متحده نه آلمان و نه اروپا نمی توانند به صورت موثر از خود حمایت نمایند.

این مسئله ای است که نقض پیمان موشکی از طرف روسیه برای ما روشن نموده است. یک سیاست خارجی و امنیتی بدون واشنگتن غیر مسئولانه است و جدایی امنیت اروپا و آمریکا خطرناک است.

هایکو ماس در ادامه این مقاله نوشت: ما سال ها به ناتو احتیاج خواهیم داشت. این برای تقسیم بار، همکاری بین المللی و چند جانبه گرایی ضروری است و اگر روزی اروپا بتواند از امنیت خود دفاع کند ما باید همچنان خواستار این ائتلاف نظامی باشیم. درست است ما خواستار یک اروپای قدرتمند مستقل هستیم، اما ما آن را به عنوان بخشی از یک ناتوی قدرتمند و نه جایگزینی برای آن می خواهیم.

سوم اینکه ما اروپاییان در مسائل امنیتی نباید دچار جدایی شویم. با آلمان به تنهایی هیچ راه ویژه ای نه به سمت مسکو و نه در مسائل دیگر وجود نخواهد دشت.همسایگان ما در کشورهای بالتیک و لهستان می توانند اعتماد نمایند که ما احتیاجهای امنیتی آن ها را به اندازه احتیاجهای خود در این زمینه جدی می گیریم.

در بخش دیگری از این مقاله آمده است که در این دوران دراماتیک ما باید رویکرد خود را در راستای یک اروپای قدرتمند و نه به عنوان مدلی جانشین و بلکه به عنوان موتوری برای احیای اتحاد ناتو حفظ کنیم. این نه به عنوان یک پروژه تنها آلمانی-فرانسوی بلکه به عنوان یک کوشش مشترک برای همه اروپایی ها ضروری است. تنها این گونه است که امنیت واقعی برای اروپا وجود خواهد داشت. آلمان به عنوان کشوری در مرکز اروپا باید در این راستا نقشی محوری، میانجی گرانه و میانه رو داشته باشد. اگر ما این رهبری را بر عهده نگیریم هیچ کس آن را انجام نخواهد داد.

ما به صورت ملموس در این راستا کار می کنیم از جمله در بحران اوکراین، به وسیله حمایت از فرآیند قانون اساسی در سوریه در مسئله برنامه اتمی ایران و در راستای پایداری مناطق آفریقایی و مذاکرات آتش بس در لیبی.

هایکو ماس در بخش دیگری از این مقاله توضیح داد که ایده ای را که من همراه با همتای فرانسوی خود روی آن کار می کنم و برای من در مرکز مسائل رهبری اروپا واقع شده است مسئله شورای امنیت اروپایی است.

وی همچنین گفت که ما به چنین معیاری به عنوان نهادی که اروپایی ها در چارچوب آن فعالیت های سیاست خارجی و امنیتی خود را انجام دهند احتیاج داریم. انگلیس حتی اگر اتحادیه اروپا را ترک کند باید بخشی از این نهاد اروپایی باشد. واشنگتن هم باید شریک مهم ما باشد. در این تشکل ما می توانیم هسته سیاست امنیتی و خارجی اروپایی که در دوران بحران به آن احتیاج داریم را ایجاد کنیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 12 آذر 1398 بروزرسانی: 26 آبان 1399 گردآورنده: batask.ir شناسه مطلب: 894

به "کوشش مشترک آلمان و فرانسه برای تشکیل شورای امنیت اروپایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کوشش مشترک آلمان و فرانسه برای تشکیل شورای امنیت اروپایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید