چطور سائب مختارنامه، مأمور امنیتی شد؟

به گزارش باتسک، روزنامه خراسان - مائده کاشیان: حمیدرضا عطایی بازیگری است که اولین بار با سریال مختارنامه به کارگردانی داوود میرباقری و در نقش مهمی مانند شخصیت سائب بن مالک در تلویزیون دیده و از آن پس نامش با این شخصیت در ذهن مخاطب ماندگار شد. او این شب ها با مجموعه ترور خاموش به کارگردانی احمد معظمی، حضوری پیروز روی آنتن شبکه یک داشته است. در آستانه خاتمه سریال با این بازیگر که نقش یکی از مأموران امنیتی به نام مرتضی را در این مجموعه ایفا می نماید تبادل نظر نموده ایم.

چطور سائب مختارنامه، مأمور امنیتی شد؟

بعد از مدتی دوری از تلویزیون، وقتی فیلم نامه ترور خاموش را خواندید، چه چیزی باعث شد بازی در این سریال را بپذیرید؟

من فیلم نامه ها را نگاه می کنم و می بینم اگر مفاهیمی مرتبط با قهرمان در دلش گنجانده شده و جای کار داشته باشد که آن را بسازم، روی آن فکر و کار می کنم. ترور خاموش این خاصیت را داشت که در واقع من بتوانم این قهرمان را در دل فضای نیرو های امنیتی پیدا کنم. این گونه سینما مورد علاقه من است، سینما که می گویم به مفهوم هر سه مدیوم تئاتر و تلویزیون و سینماست. این ژانر در سینما نمی توانم بگویم نیست، اما کم رنگ شده، من به عنوان بازیگر تلاشم را می کنم که این ژانر دوباره احیا گردد.

شخصیت مرتضی بر اساس یک مأمور امنیتی واقعی شکل گرفته است؟

کلیت داستان بر اساس پرونده ای است که تا به حال رسانه ای نشده، اما اگر خیلی بخواهیم دقیق شویم که مثلا مرتضی بر اساس فلان شخصیتی که در فضای امنیتی هست کار شده، این طور نیست. نمونه هایش هست و مشاور ما آقای مرتضی اصفهانی در بخش تخصصی کار، اطلاعات خیلی خوبی به ما می رساندند، اما این که بخواهیم دنبال یک اسم یا شخصیت خاص بگردیم خیر.

پس نمی توان گفت مثلا فلان ویژگی مرتضی، مدل صحبت کردن یا رفتارش بر اساس شخصیت فلان مامور امنیتی است؟

نه من خودم نقش هایم را بر اساس پایه اصلی و مغز داستان طراحی می کنم.

منظورتان از طراحی چیست؟ مثلا چه ویژگی هایی را دوست داشتید با توجه به فضای داستان و کاراکتر به او اضافه کنید؟

احساساتی در این کاراکتر هست که من آن احساسات وجودی را از جمله وطن پرستی یا این که حس می نماید در قبال جامعه خودش مسئول است و باید برای جامعه کاری کند و به سبب شغلی که دارد از آدم ها مراقبت کند، از دل فیلم نامه پیدا و آن ها را بازی می کنم و بعد بر اساس این طراحی های درونی، شکل بیرونی به آن می دهم.

برایتان پیش آمد که درخصوص نقش مرتضی از نزدیک با ماموران امنیتی ملاقات کنید؟

آقای مرتضی اصفهانی ما را هدایت می کردند، من هر سوالی که داشتم با ایشان مطرح می کردم و دایما پلان به پلان با وی هماهنگ بودیم و پیش می رفتیم. در بخش تخصصی کار که باید اطلاعاتی به دست می آوردیم از ایشان یاری می گرفتیم.

چون در سریال آسمان من نقش یک مامور امنیت پرواز را داشتید، نگران نبودید که نقش شخصیت یک مامور امنیتی در ترور خاموش باعث بگردد تکراری شوید؟

اصلا. در سریال آسمان من، امین یک گارد امنیت پرواز بود که قهرمان بود. من در فیلم نامه می گردم، اگر رگ و ریشه هایی از قهرمان را داشته باشد من را جذب می نماید. آسمان من این را داشت و ماموران هواپیما را وطن خود می دانستند. حالا این قهرمان آمده در سازمان امنیت اطلاعات فعالیت می نماید، چه بسا فردا ژورنالیست گردد یا به شغل دیگری بپردازد، اما این المان ها و نشانه ها را داشته باشد، کنش مند و فعال باشد و بتواند تصمیم بگیرد. اگر به شخصیت مرتضی در ترور خاموش نگاه کنید کاملا متفاوت با امین است. قهرمان است، اما شخصیت عوض شده و دیگر کلیشه ای نیست.

گفته بودید تصویر درستی از ماموران امنیتی نشان داده نشده، برای نمایش این تصویر درست باید چه کرد؟

این نیازمند تصمیمی از جانب مدیران است که این گونه ژانر را احیا کند و ادای دینی باشد به سازمان هایی که به سبب ذات شغلشان نباید دیده شوند، اما هستند و مراقبت می نمایند و این احساس امنیت باید به مردم تزریق گردد. اتفاق خوبی که الان افتاده تصمیمی است که مدیران سازمان گرفتند. مدت ها بود از جنس ترور خاموش کاری ندیده بودیم و خیلی کم و به ندرت با زاویه دید های دیگری.

وقتی تصمیم گرفته می گردد، حمایت های اقتصادی انجام و تزریق می گردد، هرچقدر که بها بدهیم و هزینه کنیم کیفیت کار بالاتر می رود. از همه زوایا نگاه کنید، نمی گردد گفت فقط بازیگری، نه کارگردانی؛ بازیگری، طراحی صحنه و گریم، سفر های خارج و داخل، همه عوامل بر یکدیگر تاثیر می گذارند.

از ترور خاموش که بگذریم، چطور شد داوود میرباقری برای نقش سائب مختارنامه شما را انتخاب کرد؟

این سوال را باید آقای میرباقری جواب بدهند. 15 سال است که از آن فضا دور شده ام، اما چیزی که خاطرم هست اشتیاقی بود که ایشان در وجود من دید، چون فوق العاده انسان باهوشی است و این اشتیاق را دید. نقش من در مختارنامه در 16 سکانس خلاصه شده بود و در همان قسمت های 11 یا 12 تمام می شد، اما این اشتیاق باعث شد که ایشان در بین کار برای شخصیت سائب بن مالک نوشتند و نوشتند تا به خاتمه رسید. صحنه شهادت بازی کردن برای هر بازیگری مایه افتخار است، هم از مقوله بازیگری و هم از نظر معنوی.

چرا بعد از مختارنامه کم رنگ شدید؟

بازیگران یا باید انتخاب بنمایند یا انتخاب بشوند. من انتخاب کردم، پایش هم ایستادم و مسئولیتش را پذیرفتم. من نقش هایم را انتخاب می کنم، بعد دیگر برایش جان و دل می گذارم و واقعا با نقش زندگی می کنم. به علاوه باید ببینیم در این ژانر که مورد علاقه من هست چه تعداد در سینما و تلویزیون ما بوده؟ آن قدر ها زیاد نبوده.

اگر حمید عطایی پس از مختارنامه در کار تاریخی - مذهبی دیده می شد که آن قدر که باید و شاید خوب نبود، همان رزومه من هم خراب نمی شد؟ کار ما این است دیگر، یا باید عشق و هنرت را انتخاب کنی یا بروی سمت پول. باید شکیبا باشی، انتخاب کنی، فاصله بگیری، پر بشوی، بخوانی، تحقیق کنی و بعد بتوانی نقش تازه ای را کار کنی.

برای بازی در سریال سلمان فارسی به شما پیشنهاد شده؟

آقای میرباقری همواره لطف داشتند، بله صحبت هایی شده، اما هنوز فعلا چیزی تعیین نیست.

منبع: برترین ها
انتشار: 9 آذر 1398 بروزرسانی: 26 آبان 1399 گردآورنده: batask.ir شناسه مطلب: 889

به "چطور سائب مختارنامه، مأمور امنیتی شد؟" امتیاز دهید

1 کاربر به "چطور سائب مختارنامه، مأمور امنیتی شد؟" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چطور سائب مختارنامه، مأمور امنیتی شد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید