آشنایی با زندگی و اقامت در کانادا

به گزارش باتسک، کشور کانادا ،کشوری است که مردم آن بیش از 82 درصد از شرایط زندگی خود رضایت کامل دارند. میزان جرم و جنایت در این کشور در کمترین میزان در دنیا گزارش شده است. این کشور از سیاست های جمعیتی خود را بر طبق مهاجرت نیروی انسانی کارآمد و متخصص و رشیده است. به عقیده بسیاری از مردم دنیا بهترین مقصد برای زندگی و کار و همچنین تحصیل می باشد.

امید به زندگی در کشور کانادا 81 سال است و بیش از 67 درصد مردم این کشور اعتماد کامل به دولتشان دارند. در طول یک سال فقط 1702 ساعت کار می کنند و بیش از 80 درصد مردم کانادا معتقدند لحظات خوب و مثبت زندگی شان در طول یک روز خیلی بیشتر از لحظات منفی می باشد.

آشنایی با زندگی و اقامت در کانادا

اگر علاقمند به سفر با بهترین تور کانادا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور کانادا از تورنتو، مونترال و آبشار نیاگارا دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.

نقل مکان آمریکایی ها به کانادا

کانادا دومین کشور پهناور دنیاست. نکته جالب در مورد این کشور طبق آخرین اطلاعات ارائه شده توسط وبسایت EPOCH TIMES تعداد زیادی از شهروندان این کشور به اینکه کانادایی هستند افتخار می کنند و این بدان معناست که حدود 73 درصد از مردم کانادا به علت دریافت خدمات درمانی رایگان، 70 درصد به خاطر اعتبار بالای پاسپورت کانادایی، 65 درصد به دلیل منشور حقوق و آزادی های فردی و اجتماعی و 50 درصد مردم کانادا به خاطر سیستم آموزشی عالی کانادا به این کشور افتخار می کنند.

ممکن است باور این موضوع برای برخی سخت باشد ولی بر اساس همین آمار منتشر شده 64 درصد از آمریکایی ها به دلیل یکی از مواردی که در زیر ذکر می شود قصد نقل مکان به کانادا را دارند: خدمات درمانی منطقی و مقرون به صرفه که 63 درصد می باشد، ثبات سیاسی بیشتر نسبت به آمریکا که حدود 38 درصد می باشد، امنیت که 36 درصد می باشد ، حقوق برابر که معادل 35 درصد است و همچنین فرصت های کاری که حدود 33 درصد برآورد شده است.

کشور کانادا حدود 9 میلیون کیلومتر مربع خشکی و 891 هزار کیلومتر مربع از آبهای کره زمین را در بر گرفته است و مساحت کلی آن 9.984.670 کیلومتر مربع می باشد.

کشور پهناور کانادا

کشور کانادا پس از روسیه بزرگترین و پهناور ترین کشور دنیا به حساب می آید و حدوداً دو پنجم قاره آمریکای شمالی را در بر گرفته است. کشور کانادا بعد از کسب حق حاکمیت و قدرت از بریتانیای کبیر که در سال 1867 مستقل شد.

طبق آمار رسمی منتشر شده در سال 2012 جمعیت کانادا کمی بیشتر از 34 میلیون نفر برآورد شده و نسبت تراکم جمعیت به مساحت این کشور چهار نفر برای هر کیلومتر مربع می باشد. ارز رایج در کشور کانادا دلار کانادایی با علامت اختصاری CAD بوده. پیش شماره این کشور عدد 1 می باشد و ca. به عنوان دامنه اینترنتی وب سایت های این کشور شناخته می شود.

مرز مشترک کشور کانادا تنها با ایالات متحده آمریکا می باشد. پایتخت کشور کانادا شهر اتاوا می باشد که دارای 812.129 نفر جمعیت بوده و 71 متر بالاتر از سطح دریا واقع شده است. شهر اتاوا به عنوان پایتخت مرکزی کشور کانادا محسوب می شود و به عنوان یک حکومت مشروطه بر اساس قانون اساسی و خانه تشریفاتی دولت به حساب می آید.

بر اساس آمار منتشر شده از وب سایت worldatlas.com محبوب ترین شهرهای این کشور به ترتیب: تورنتو، ونکوور ،مونترال ،کلگری ،اتاوا ،ادمنتون، میسیساکا، نورث بورک، وینیپگ، اسکاربرو، کبک، همیلتون ،برمپتون ،سوری ،لاوال، هلیفکس، اتوبیکوک ،لندن ، اوکانگان و ویکتوریا می باشند.

ده استان و سه قلمرو کانادا

کشور کانادا به طور کلی به ده استان و سه قلمرو در بخش شمالی تشکیل شده است، اسامی این استان ها به ترتیب حروف الفبا عبارتند از: استان آلبرتا، استان بریتیش کلمبیا ،استان منیتوبا ،استان نیوبرانزویک، استان نیوفاندلند و لابرادور، استان نوا اسکوشیا، استان انتاریو ، استان جزیره پرینس ادوارد، استان کبک ، استان ساسکاچوان، قلمروی شمال غربی ،قلمروی نوناووت و قلمروی یوکان.

تفاوت بین استان و قلمرو در نوع حکمرانی و قوانین آنها می باشد. از این رو اختیار به قلمروی های ذکر شده کانادا به پارلمان این کشور واگذار شده است و توسط دولت فدرال حکمرانی و کنترل و هدایت می شود. ذکر این نکته نیز حائز اهمیت می باشد که سیستم قانون اساسی در تمامی استان های کانادا جریان دارد و هر یک از این استان ها دارای قوانین مختص به خود می باشند.

این کشور مستقر در آمریکای شمالی با اقیانوس اطلس در شرق و در غرب اقیانوس آرام و در قطب Arctic در شمال گسترده شده است و بیشتر با جنگل دشت کوهستان و دریاچه های مختلف در غرب پوشیده شده است.

سیستم دولتی کشور کانادا بر اساس دموکراسی پارلمانی ،فدراسیون، قانون اساسی و حکومت مشروطه برچیده شده است. ممکن است برای شما عجیب به نظر بیاید ولی همچنان بالاترین مقام مملکتی و رهبر اصلی کشور کانادا ملکه انگلستان می باشد و بالاترین مقام دولتی نخست وزیر کانادا به حساب می آید.

کشور کانادا مجهز به یک سیستم اقتصادی بازار (market economic system) است که در آن قیمت تمامی محصولات و خدمات در در صورت یک سیستم قیمت گذاری آزاد تعیین می شود. در این کشور عضو مجمع همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه APEC، توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی NAFTA, و همچنین مجموعه مشارکت میان اقیانوس آرام TPP می باشد.

اگر که آلاسکا را نیز بخشی از کانادا به حساب بیاوریم این کشور نسبت به آمریکا 10 درصد وسعت بیشتری دارد ولی با این حال الاسکا فقط حدود 10 درصد از جمعیت کل کشور را دارا می باشد. زبان رسمی کشور کانادا دو زبان انگلیسی و فرانسوی می باشد و کشور کانادا به طور معمول یک کشور دو زبانه به شمار می رود. البته فقط 16 درصد از جمعیت کل این کشور دو زبانه می باشند و در حدود 60 درصد از این افراد به زبان انگلیسی صحبت می کنند و فقط 24 درصد از زبان فرانسوی استفاده می کنند. ولی این نکته نیز حائز اهمیت می باشد که اقوام بومی کانادایی بین 50 تا 60 زبان مختلف صحبت می کنند.

حدود 90 درصد از شهروندان کشور کانادا مسیحی میباشند و می توان گفت به طور مساوی به دو فرقه کاتولیک و پروتستان تقسیم شده اند. یکی از مهمترین تعطیلات رسمی و ملی کشور کانادا، روز کانادا (canada day) می باشد که در اولین روز ماه جولای که معادل تیرماه کشورمان است، می باشد و این روز به مناسبت بزرگداشت استقلال کانادا در سال 1867 میلادی تعطیل شده است. در روز کانادا، مردم این کشور با مراسم و جشن های ملی و میهنی به گشت و گذار و آتش بازی تولد کشورشان می پردازند.

سیستم آموزشی و تحصیلات

سیستم آموزش و پرورش در هر یک از استان های کشور کانادا به طور مستقل عمل می کنند و کنترل می شوند. تحصیلات در کشور کانادا از 6 سالگی تا 16 سالگی اجباری می باشد. بخش اعظم بودجه تحصیلات عالیه دانشگاهی توسط خود دولت کانادا تامین مالی می شود و دانشگاه های تورنتو و مک گیل مونترال به ترتیب جزو مشهور ترین دانشگاه های کشور کانادا به حساب می آیند.

زندگی اجتماعی و خانواده

به طور میانگین از هر سه کانادایی دونفر آنها صاحب خانه هستند. در خصوص میانگین سن ازدواج در کانادا، این عدد بین 20 تا 30 سال می باشد. بیشتر زوج ها دارای سطح تحصیلات ،اعتقادات و مذهب و قوم و نژاد یکسان می باشند و حدود نیمی از ازدواج ها در این کشور به طلاق منتهی می شود. خانم ها در حدود 45 درصد از نیروی کار کشور کانادا را تشکیل می دهند و درآمد خانم ها حدود دو سوم درآمد مردان می باشد.

خدمات درمانی و بیمه

می توان گفت خدمات پزشکی و درمانی در همه جای کانادا برای شهروندان و کسانی که اقامت این کشور را دارند به صورت رایگان می باشد. در واقع با داشتن بیمه خدمات درمانی در کانادا که دولتی بوده و بودجه آن از محل مالیات دولت فدرال و استانهای این کشور تامین می شود، مردم می توانند از خدمات درمانی رایگان استفاده کنند و این در حالی است که دانشجویان بین المللی، دانشگاه ها نیز امکان استفاده از خدمات را تحت عنوان بیمه دانشجویی دارند و حتی می توانند از مزایای دیگر مانند حضور و تحصیل در این کشور نظیر کار دانشجویی، دریافت بورسیه تحصیلی و حتی اقامت دائم پس از پایان تحصیل در کانادا برخوردار شوند.

آب و هوا و پاسپورت

برخلاف تصور عمومی خیلی از مردم کشورمان آب و هوای کانادا در بیشتر مناطق ،آب و هوایی تقریباً معتدل دارد. یک نکته حائز اهمیت در مورد کشور کانادا پاسپورت مردم این کشور است که به دلیل داشتن مرز مشترک زیاد با کشور آمریکا، پاسپورتی بسیار معتبر دارند که می توانند آزادانه به 172 کشور جهان سفر کنند و همچنین می توانند بدون نیاز به ویزا تا 6 ماه در آمریکا نیز زندگی کنند.

مهاجرت و اقامت

مهاجران کانادایی که از طرق مختلف به این کشور سفر کرده اند، نظیر تحصیل و یا کار در کانادا به این کشور رفته اند و اقامت دارند می بایست برای برخورداری از تمام مزایای شهروندی کانادا حداقل 5 سال در این کشور اقامت داشته باشند و در صورت فارغ التحصیلی و داشتن کار تمام وقت در بازار کار این کشور می توانند به دریافت اقامت دائم و بعد از آن حق شهروندی کانادا اقدام کنند.

در این بین کالج ها، مدارس و دانشگاههای کانادا دارای بالاترین استانداردهای آموزشی در سطح دنیا می باشد و اشتغال و شغل در این کشور چشم اندازی بسیار روشن دارد ،به طوری که هر محصل و دانشجو بعد از پایان دوران تحصیل خود شغل خود را می توانند انتخاب کنند و جالب است که آنها به خوبی می داند که قرار است چه اتفاقی برایشان در آینده رقم بخورد.

امنیت و کیفیت زندگی

کشور کانادا یکی از 10 مقصد برتر و عالی تحصیلی و جزو باکیفیت ترین سیستم های آموزشی در دنیا را دارا می باشد، که شرایط و مزایای بسیار خوب و فوق العاده را بر سر راه مهاجران متقاضی ادامه تحصیل در این کشور قرار می دهد.

امنیت در کشور کانادا به قدری بالا میباشد که بر اساس شاخص صلح جهانی GPI، نرخ جرم و جنایت در این کشور از پایین ترین نرخ های سراسر دنیا به حساب می آید و در رتبه ششم امنترین کشورهای جهان قرار گرفته است. امنیت در کانادا تنها به امنیت اجتماعی محدود نمی شود بلکه امنیت در کانادا را می توان به امنیت در اقتصاد و سرمایه گذاری مسکن، تولید، شغل و صنایع مختلف در این کشور بسط داد.

برای تازه واردان به کشور کانادا شهر های ونکوور ،کلگری ،ساسکاچوان، وینیپگ، برنون، سنت کاترینز و اتاوا به عنوان بهترین شهرها به حساب می آیند. هرچند شهر ساگنای استان کبک نیز به عنوان یکی از بهترین مقاصد برتر مهاجرت و زندگی در کانادا محسوب می شود. البته به این موضوع نیز باید توجه داشت که حدود 95 درصد مردم این شهر به زبان فرانسوی صحبت می کند و اگر قادر به صحبت به زبان فرانسوی هستید، این شهر گزینه بسیار مناسب برای شما به حساب می آید.

هزینه های زندگی

یکی از مسائل مهم برای تعیین محل مورد نظر برای زندگی هزینه های آن کشور می باشد. به طور کلی می توان گفت هزینه زندگی در کشور کانادا در مقایسه با کشورهایی مانند انگلیس، آمریکا و استرالیا به مراتب کمتر است. به عنوان مثال هزینه مسکن در کانادا در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر دنیا کمتر می باشد و هزینه خورد و خوراک و مواد غذایی نیز در کانادا در مقایسه با دیگر کشورهای بزرگ دنیا پایین تر می باشد.

جزئیات هزینه های زندگی

بر طبق آمار و ارقام موجود در کشور کانادا هزینه صرف غذا در خارج از منزل در مقایسه با کشورهای اروپایی و آمریکا کمتر است. قیمت خودرو و بنزین نیز در کانادا به همین صورت می باشد. هزینه هر لیتر گازوئیل حدوداً یک دلار، هزینه ماهیانه اتوبوس 91 دلار و هزینه بلیط تکی اتوبوس حدود 3 دلار و همچنین هزینه تاکسی برای هر 30 دقیقه 16 دلار کانادا می باشد.

در خصوص حراجی های مختلف کانادا، این کشور جای مناسبی برای دوستداران خرید می باشد که می توانند با هزینه مناسب خرید های مقرون به صرفه ای را انجام دهند.

اگر بخواهیم به صورت تقریبی هزینه های زندگی در کانادا را بررسی کنیم می توان گفت هزینه یک زندگی متوسط برای هر فرد در کانادا ماهانه بین 700 تا 1000 دلار می باشد که به این عدد باید حدود 1500 تا 1700 دلار به عنوان هزینه مسکن و رفت و آمد نیز اضافه کرد. می توان گفت برای یک خانواده 4 نفره در کانادا برای یک زندگی معمولی به طور میانگین ماهانه 2000 تا 2500 دلار غیر از هزینه مسکن خرج خواهند داشت.

هزینه های تحصیل

بر اساس آمار منتشر شده، میانگین شهریه دانشجویان بین المللی سالانه 27.159 دلار کانادا می باشد. در این بین هزینه تحصیل در رشته های هنر و رشته های انسانی ارزان تر می باشد و همچنین رشته های مهندسی و پزشکی برای مقاطع کارشناسی جزو گرانترین رشته ها در کانادا به حساب می آیند و شهریه سالیانه آنها به طور میانگین حدوداً 30.742 دلار کانادا می باشد.

هزینه تحصیل در رشته های مدیریت و کسب و کار نسبت به میانگین شهریه بین المللی پایین تر می باشد و سالانه حدودا 26.395 دلار کانادا می باشد. این رشته ها جزو رشته های گران قیمت تحصیل در کانادا به حساب می آیند.

جالب است بدانید که هزینه تحصیل در مقاطع ارشد کانادا از مقاطع کارشناسی معمولاً کمتر می باشد و بستگی به رشته تحصیلی و همچنین دانشگاه انتخابی متفاوت می باشد. هزینه تحصیل در مقاطع ارشد در کشور کانادا به طور متوسط حدود 16.497 دلار کانادا می باشد. در این مقطع تحصیلی در رشته مدیریت MBA متوسط هزینه 49.798 دلار کانادا می باشد که گرانترینترین دوره دانشگاهی برای تحصیل در کانادا نیز محسوب می شود.

هر یک از دانشگاه های کشور کانادا به صورت مجزا، هزینه های متفاوتی را بر اساس چند فاکتور دریافت می کنند:

  • بومی بودن دانشجو و اینکه شهروند کانادا باشد و یا دانشجوی بین المللی
  • قصد تحصیل در مقطع کارشناسی، ارشد و یا دکترا
  • میزان شهرت و رنکینگ جهانی دانشگاه کانادایی
  • رشته انتخابی متقاضی برای ادامه تحصیل در کانادا

هزینه زندگی دانشجویی شامل شهریه دانشگاهها، فوق برنامه های تحصیلی، هزینه های رفت و آمد، مسکن، غذا، خرید کتاب و حمل و نقل و رفت آمد و غیره می باشد. به عنوان مثال هزینه زندگی دانشجویی در دانشگاه مونترال سالیانه حدود 15 هزار دلار کانادا می باشد که این عدد به غیر از شهریه دانشگاه محسوب می شود. این هزینه به طبع در شهرهای بزرگ بیشتر میباشد.

باید یادآور شد که هزینه بیمه سلامت اجباری نیز به شهریه دانشجو اضافه می شود که هزینه ای در حدود 864 دلار کانادا دارد. سه نوع اقامتگاه (خوابگاه دانشجویی، اقامتگاه خصوصی و اقامت در خانه) از لحاظ هزینه سالانه تفاوت اساسی با یکدیگر دارند. دانشجویان بین المللی متقاضی ادامه تحصیل در کانادا چیزی در حدود 3000 تا 3500 دلار کانادا باید سالیانه برای خوابگاه خود پرداخت کنند. هزینه اقامتگاه های خصوصی اشتراکی نیز در حدود 8400 دلار کانادا می باشد. اغلب اقامتگاه های دانشجویی نسبت به سایر اقامتگاه ها مقرون به صرفه تر می باشند.

انتشار: 22 دی 1403 بروزرسانی: 22 دی 1403 گردآورنده: batask.ir شناسه مطلب: 1350

به "آشنایی با زندگی و اقامت در کانادا" امتیاز دهید

1 کاربر به "آشنایی با زندگی و اقامت در کانادا" امتیاز داده است | 4 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با زندگی و اقامت در کانادا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید